Forrás: Magyar Hírlap

Tévézzen parával

Azoknak, akik képtelenek kivárni a tavaszt, a Filmmúzeum nyújt némi enyhet két filmmel is. A Hat nap a Dunán és a Kenuzás című sportfilmek olyan évszakot mutatnak be, amikor nem álmosan kódorgó magyarok tüsszögnek a pofánkba, hanem víz van, enyhe szellő és napsütés. Én a vízi sportok közül a horgászatot kedvelem egyedül, de ismerek olyanokat, akik hajlamosak mozogni is. Ha jobban belegondolok, akkor a horgászaton kívül szeretem még a sodródást is.

A Dunán Chaplin-sorozat, az Európán Fellini, Paskaljevic és Manuel Gutierrez Aragon filmjei. Csak tipp, de az ismertetés alapján jónak tűnik: Szűz Mária megjelenése a Második Köztársaság idején, az ismerős sztori.

A National Geographic ezúttal is nagyot alkotott. Sorolnám a délelőtti anyagokat: Veszedelmes óriások, Veszedelmes leopárdok, Indiai tigrisek – halálos veszedelem. Ilyen az, ha az ember hajótörést szenved a hülyék bolygóján, aztán várhat a következő járatra. A Földön réges-rég nincs már semmi veszedelem, ami állatokhoz kötődne, leszámítva talán a valóban rendkívül veszélyes moszkitót, amelyet azért mégsem lehet eléggé túllihegni, lévén egészen apró, és nehezen filmezhető. Az ostobaság az igazi veszedelem, de arról szintén kevés filmet forgatnak, mert az alanyok általában nem tartják magukat sem ostobának, sem veszedelmesnek, míg a leopárdok például hagyják magukat lefilmezni.

A Paxon Zsidó élet, jog és etika – vitaműsor, remélem, a megfelelő vitapartnerekkel, gondolok itt a Katolikus Gimnázium igazgatójára és Szentmihályi Szabó Péterre, de amennyiben mégsem, hát azért még lehet érdekes.

A Mezzón levezetésképpen Joshua Redman koncertje.

Para-Kovács Imre

Comments are closed.