Forrás: Hírtv

Izrael csapást mérne az iráni atomerőműre

Dátum: 2005. Mar. 13., Sunday, 15:51

Rovat Külföld

Izrael titokban az épülő iráni atomerőmű megsemmisítésére készül. A londoni Sunday Times beszámolója szerint a terveket Ariel Saron belső kabinetje hagyta jóvá. A támadást a Teheránnal kezdett tárgyalások kudarca esetén hajtanák végre.

Izrael összehangolt szárazföldi-légi támadásra készül. A Sunday Times úgy tudja, hogy egy sivatagi bázison megépítették az iráni atomerőmű mását, amelyen egy izraeli elit alakulat az iráni létesítmény lerombolását gyakorolja. A tervek szerint az izraeliek F-15-ös harci gépekkel bombáznák le az iráni atomerőművet, amely ellen bunkertörő bombákat vetnének be, hogy megsemmisítsék a földalati létesítményeket is. A venezuelai látogatáson tartózkodó iráni elnök a cikk megjelenésével szinte egyidőben jelentette ki, hogy Irán sem amerikai, sem európai nyomásra nem hajlandó lemondani nukleáris programjáról.

Mohammed Hatami úgy nyilatkozott: ‘Nem mondunk le jogainkról, de ugyanakkor készek vagyunk az együttmüködésre a világgal, amelyet biztosíthatnánk arról, hogy Irán nem az atomfegyver megépítése felé halad.’

A Times vasárnapi kiadása arról számol be, hogy az iráni atomerőmű megsemisítésre vonatkozó izraeli elképzeléseket Ariel Saron biztonsági kabinetja hagyta jóvá, amikor a múlt hónapban titokban összeült az izraeli miniszterelnök farmján a Negev-sivatagban. A brit lap szerint az izraeliek a tervet megvitatták az Egyesült Államokkal is, amely állítólag nem közölte, hogy nem akadályozza meg az esetleges izraeli támadást, ha a diplomáciai erőfeszítések kudarcba fulladnak.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41972

Comments are closed.