Forrás: RTL Klub

2005-03-13 14:29

Elfogták a pedofil nácit

A chilei légierő gépén vasárnap Argentínából Chilébe szállították Paul Schäfert, az egykori náci betegápolót, aki miután elmenekült Németországból, Chilében szektát alapított, ahol a gyanú szerint gyerekeket erőszakolt meg.

A 82 éves férfi nyolc évig bujkált a hatóságok elől, végül csütörtökön fogták el testőreivel együtt Argentínában. A férfi ellen Németországban és Franciaországban is elfogató parancs van érvényben.

Schäfer gyors kiadatását Chile szorgalmazta, a santiagói ügyészség már hétfőn meg akarja hallgatni.

Az exnáci 1961-ben alapította meg Chile déli részén a Colonia Dignidad nevű, a külvilágtól elzárt földművelő kommunáját. Schäfer idővel üzleti vállalkozássá fejlesztette a szektát, Pinochet hatalomra kerülése után pedig szoros kapcsolatot épített ki a diktatúra vezetőivel. A Pinochet-rezsim 1973 és 1990 között politikai foglyokat szállított a civilizációtól távol eső Schäfer-birtokra, ahol vallatta, néhány esetben pedig halálra kínozta a fogva tartottakat.

A rendszer kiszolgálásáért cserében a rezsim elnézte Schäfer viselt dolgait: a gyanú szerint ingyenes tanítást és orvosi ellátást ígérve chilei gyerekeket csábított farmjára, akik közül többet megerőszakolt.

A Pinochet-rezsim bukása után a chilei hatóságok 26 kiskorú megrontása miatt távollétében elítélték. A perben a kolónia további 22 tagja kapott még büntetést.

Forrás: DPA, Független Hírügynökség

Comments are closed.