Forrás: Stop!Bácsfi Diána és társulata, a Magyar Jövő Csoport ma emlékezett meg Szálasi Ferenc kivégzésének 59. évfordulójáról. Az újhungarista leány a Stopon keresztül is köszönetét fejezte ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amiért az előre bejelentett rendezvényt tudomásul vette és a megjelent mintegy tízfős tömeget nem oszlatta fel.

A magyar történelem egyik legszégyenteljesebb, de ugyanakkor a legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncepciós perében ítélték halálra népvezérünket és teljes kormányát, nyilatkozta Bácsfi Diána, aki március 12-én délután 15 órára toborozta szimpatizánsait a Zeneakadémia elé. A helyszín kiválasztása természetesen nem véletlenszerű: az épület már Szálasi idején is kulturális intézménynek adott otthont. A bíróság Markó utcai székházában azonban nem volt akkora terem, mely képes lett volna befogadni a hallgatóságot, a taláros testület ezért kénytelen volt a nagy hangversenytermet kibérelni Szálasi perének idejére.

A megemlékezést eredetileg félórásra terveztük. Elhelyeztünk egy koszorút, elszavaltunk egy verset, én pedig elmondtam díszbeszédemet – ismertette Bácsfi az összejövetel menetrendjét. A ceremóniát pontosan fél négykor be is fejezték, hiszen Szálasi ezekben a percekben távozott az élők sorából.

– kóré –

Comments are closed.