Forrás: NOL

Távirati stílusban

Munkatársunktól, 2005. március 12. 00:00

Megegyezés az aranyvonatperben

Peren kívüli megegyezés alapján 25,5 millió dolláros általános kártérítési alapot hozhat létre az amerikai kormány, a magyarországi holokauszt túlélőinek kártalanítására. A pert négy éve floridai magyar holokauszttúlélők indították, miután bebizonyosodott: 1945-ben 200 millió dollárt érő magyar zsidó vagyont szállító vonat került az amerikai csapatokhoz. A felek tavaly elvetették az egyéni kárpótlás ötletét. Az amerikai kormány egy beismerő közleményt is készül kiadni az aranyvonatról, ez azonban nem utal a az amerikai fél felelősségére. (MTI)

Irán a WTO tagja lehet

Washington nem ellenzi tovább Irán felvételét a Világkereskedelmi Szervezetbe (WTO). Amerikai külügyi közlés szerint Teherán polgári repülőgépekhez szükséges alkatrészeket is vásárolhat az Egyesült Államoktól. A döntés azon európai törekvés támogatását jelenti, amely Iránt diplomáciai eszközökkel akarja rávenni, hogy tegye átláthatóvá a nyugati gyanú katonai célokat is szolgáló nukleáris programját. (MTI)

Kijev vízummentességet ajánl az EU-polgároknak

Vízummentességet ajánl Viktor Juscsenko az EU állampolgárainak. Az ukrán államfő cserében azt várja, hogy állampolgárai könnyített feltételekkel juthassanak schengeni vízumhoz. Az EU ettől egyelőre a több mint ötmillió nyugaton élő ukrán feketemunkás miatt tartózkodik. (Reuters)

Ismét beszél a pápa

Gégemetszése után először szólalt meg a három hete kórházba szállított II. János Pál. A katolikus egyházfő a vatikáni televízió által közvetített kórházi mise végén, angolul megáldotta a szertartáson jelen lévő tanzániai híveket. Egyházi források szerint a 85 éves pápa a március 20-án kezdődő szent hétre visszatér a Vatikánba. (Reuters)

Népszabadság Rt. * Impresszum * Hirdetési lehetőségek * Előfizetés * Regisztráció * Hírlevél * Adatvedelem * Akciók * Lap tetejére * ©

Comments are closed.