Forrás: Magyar HírlapTraktorosok, homokosok, listások

Vitriol

A jobboldal trójai falovának nevezte a traktorokat az MSZP frakcióvezetője a parlamentben. Kövér László erre a vádra azzal vágott vissza, hogy Gyurcsány miniszterelnök környezetében írt forgatókönyvek alapján hozzák nyilvánosságra a különböző ügynöklistákat, s erre még Szegvári Katalin is rátett egy lapáttal. Németh Imre mezőgazdasági miniszter szerint az események egyik síkja a jó szándékú gazdák problémáinak megoldásáról szól, a másik pedig csöpögő nyálú, hatalomsóvár emberek akciójáról. A kormányoldalon azt vallják, hogy a traktorosok Felvonulási és Kossuth téri díszszemléjét az egyik ellenzéki párt boszorkánykonyhájában készítették elő. Paulina László, a Baromfitartók Szövetségének elnöke – akit időközben kizártak a gazdatüntetés demonstrációs bizottságából – közleményben tudatta, hogy a traktoros tüntetést paraván mögött bujkáló fideszes képviselők dirigálják jól fűtött lakásaikból. Az egyik napilap megerősíti ezt a véleményt, arról adva hírt, hogy egy szűkebb körű fideszes fórumon Pokorni Zoltán azt találta mondani: „Mivel magunk között vagyunk, nyugodtan mondhatom, a gazdatüntetés nem a gazdákról szól, ez már a jövő évi választás része, ezért mi minden támogatást megadunk, hogy minél tovább tartson.” Az ellenzék talán azt szeretné, hogy a traktorosok március 15-én lyukas zászlókat lengetve követelnék a szólásszabadságot és a közteherviselést. A Nemzeti Múzeum lépcsője előtt több tucatnyi Dutra és John Deer traktor – a hitel miatt még mind az OTP tulajdona – állna glédában, hogy meghallgassa a „Talpra traktoros!” című, Szentmihályi Szabó Péter által alkotott forradalmi hőskölteményt.

Eközben a Political Capital egy ezres listát próbált piacra dobni, melyet előzetesen bemutattak az adatvédelmi ombudsmannak. Péterfalvi Attila olvasás nélkül jogtiprásnak nevezte a listát, és ledarálta egy iratmegsemmisítőn, amely szégyenében leégett. Most már arról terjednek a hírek, hogy a Political Capital két újabb listát kíván közszemlére bocsátani. Az egyiket a kormányoldal számára, ez tartalmazná a tüntető gazdák nevét, anyja nevét, politikai szimpátiáját és vallását. (A Felvonulási téren a gazdák ökumenikus istentiszteletet tartottak, megjelentek a katolikus, a kálvinista és a zsidó traktorosok is). A másik lista az ellenzéknek íródna. Ez utóbbi a kormánydöntő demonstrációban részt nem vevő, traktorral sajnálatosan nem rendelkező 9,95 millió magyar állampolgár nevét, nemét és családi állapotát rögzítené, hogy lehessen tudni, kire nem számíthatnak.

Ekkor szólalt meg Terry Black, a neves örökbefogadó, aki megígérte, hogy nyilvánosságra hozza a homoszexuális és pedofil országgyűlési képviselők névsorát, különös tekintettel a szadeszes transzszexuálisokra és a szocialista transzvesztitákra. Erre a lépésre azért vetemedne Terry Black, mert Semjén Zsolt odanyilatkozott, hogy aki azt szeretné, hogy tizenéves fia első szerelmi tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze meg, az szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re. Erre a botrányos kijelentésre 250 magyar értelmiségi nyílt levélben tudatta, hogy Semjén Zsolt mondjon le. Az nem derült ki a levélből, hogy a 250 személyből hány a szakállas bácsi. Mindenesetre Ungár Klára elébe ment a dolgoknak, s csütörtök este az egyik televízióban büszkén vállalta leszbikusságát, utat mutatva ezzel a T. Ház honatyáinak és honanyáinak.

Majdnem hasonlóan járt el az ukrán exbelügyminiszter, aki oly módon lett öngyilkos, hogy kétszer is fejbe lőtte magát. Hiteles tanúk feljegyezték öngyilkossága előtti utolsó szavait is: elvtársak, ne lőjetek!

Majláth Mikes László humorista

©

Comments are closed.