Hírek

sofar, 2005. március 10. 00:26  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Hírek

Munkatársunktól, 2005. március 10. 00:00

Kozák András temetése. Kozák András színművész búcsúztatása március 17-én, csütörtökön 14.15 órakor lesz Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz-termében. A Kossuth- és Jászai-díjas érdemes és kiváló művészt hosszan tartó súlyos betegség után február 24-re virradóra érte a halál, előző nap töltötte be 62. életévét. (MTI)

Kábítószer a törlőkendőkben. Kétszáz ecstasytablettát és félszáz csomag speedport találtak egy férfinál Zalaszentivánon – tájékoztatta lapunkat Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint mondta, a 21 éves férfit akkor ellenőrizték, amikor leszállt egy Budapestről érkező vonatról: csomagjainak átkutatásakor babatörlő-kendők közé rejtve találtak a kábítószerre, amelyet vélhetően a környékbeli elosztóknak kellett volna továbbítania. Később a fiatalember élettársát és annak testvérét is őrizetbe vették, mert a családnál tartott házkutatás során újabb adag kábítószert és drogfogyasztáshoz használatos eszközöket találtak. (Népszabadság)

Szervkereskedő hálózat. Emberi szerveket Bulgáriából Törökországba exportáló hálózatot számoltak fel a két ország különleges szolgálatai. Három bolgárt tartóztattak le kedden az északkelet-bulgáriai Sumen városában, mert legalább hat embert rábeszéltek arra, hogy egyik veséjüket adják el egy török magánklinikának – közölte Boriszov. Egy veséért 500-5000 dollárt fizettek. (MTI)

Nyeles gránátot találtak Kecskeméten. Egy szétszedett nyeles gránátot talált egy kecskeméti lakótelep egyik mellékhelyiségében egy fiatalember szerdán. A tűzszerészek hatástalanították a gránátot. (MTI)

Bobby Fischer izlandi útlevelet kapott. Izland az USA nyomásának ellenére útlevelet adományozott 62. születésnapjára a korábbi sakkvilágbajnok Bobby Fischernek, akit nyolc hónapja tartanak fogva Japánban. A nagymester ellen elfogatóparancs van érvényben hazájában, mivel 1992-ben megsértette a Belgrád elleni nemzetközi szankciókat, amikor Jugoszláviában ült asztalhoz Borisz Szpasszkijjal. A sakkozó július óta vizsgálati fogságban ül. Azzal fenyegetőzött, hogy papír szerinti apja Gerhardt Fischer német emigráns édesapja állampolgárságát veszi fel, ám egy brit szerzőpáros könyvéből kiderült, a vér szerinti apa Paul Neményi, magyar zsidó – legalábbis erről tanúskodnak az FBI aktái. (MTI)

Harminc kisgyermek meghalt ételmérgezésben. Mintegy harminc 7-8 éves gyermek meghalt, több mint százat pedig kórházba szállítottak szerdán a Fülöp-szigeteken, miután sült maniókagyökeret ettek. A gyermekek az iskola melletti maniókaárustól vásárolták a maniókát. Az orvosok azt gyanítják, hogy a manióka rovarirtót tartalmazhatott. (MTI)

Megfagyott lakásában egy idős asszony. Fűtetlen lakásában megfagyott egy idős aszszony Kállósemjénben. A 77 éves asszony holttestét a szomszédja találta meg kedd este, miután bement a házába, mert már napok óta nem látták. Az idei télen tizenegyen szenvedtek kihűléses halált Szabolcsban. (MTI)

Kényszerleszállás Budapesten. Százöt utassal a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre szerdán a Ferihegyi repülőtéren az egyik diszkont légitársaság gépe; a repülőgép 10.11-kor rendben leszállt. A Luton-Budapest járat fékszárny-meghibásodása miatt hajtotta végre a kényszerleszállást. (MTI)

A skandináv lottó 10. heti nyerőszámai

Első számsorsolás:

2, 14, 19, 24, 30, 33, 35

Második számsorsolás:

14, 21, 25, 26, 28, 29, 33

népszabadság közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz. Hívásaikat várja reggel 10-től 19 óráig:

Jakab József

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Népszabadság Rt. * Impresszum * Hirdetési lehetőségek * Előfizetés * Regisztráció * Hírlevél * Adatvedelem * Akciók * Lap tetejére * ©

Comments are closed.