Forrás: Népszava

Népszava Napilap 2005. március 10. csütörtök

Világhírű zenész szexvideója a neten

Fred Durst, az ismert amerikai funky zenekar, a Limp Bizkit énekese pert indított amiatt, mert az interneten terjesztik egy ‘házi’ készítésű szexvideóját. A háromperces anyag 2003-ból származik, s egykori barátnőjével látható felettébb intim pózokban. Saját állítása szerint hackerek töltötték le a videót számítógépéről. Durst tíz internetes honlap gazdája ellen tett feljelentést, amelyek helyt adtak a mini szexfilmnek. Az énekes 70 millió dolláros (52,85 millió euró) kártérítést követel. A nyomozóhatóságok szerint nem kizárt, hogy az eset összefügg azzal: a közelmúltban ellopták Paris Hilton mobilját, rajta híres sztárok személyes adataival. (Népszava)

Elutasított börtönszerelem

Elutasította az izraeli Legfelsőbb Bíróság Jichak Rabin miniszterelnök gyilkosának, Jigal Amirnak és jegyesének, Larissza Trimboblernek a kérését, hogy a börtönben egymáséi lehessenek. Amir ‘küldönc útján’ – azaz édesapjával – küldött gyűrűt Larisszának és így jegyezte el. A Rabbik Bírósága a napokban mond ítéletet, hogy vallási szempontból érvényes-e az ilymódon kötött ‘házasság’. Trimbobler nagyon csalódottan fogadta a Legfelsőbb Bíróság döntését. ‘Szeretjük egymást és nem tudunk egymás nélkül élni. A testi szerelem megtiltása az alapvető emberi jogok megsértése’ – kommentálta a bíróság döntését. (Népszava)

Peches kubai menekültek

A mexikói Yucatán-félsziget partjaira vetődött tegnapra virradóra 17 kubai menekült, akik eredetileg Floridába akartak tutajukon átszökni a karibi szigetországból. A kubaiak több száz kilométert tettek meg tengerre alig alkalmas vízi járművükön – jelentette a Formatio 21 mexikói rádióállomás -, és teljesen elgyengülve értek partot Mérida városától mintegy 360 kilométerrel keletre. Yucatán körülbelül 400 kilométerre fekszik Kuba nyugati partjaitól. A szeleknek és a tengeráramlatoknak tulajdonítható, hogy a kubai menekültek csónakjai, tutajai a leggyakoribb úticél, Florida helyett időnként mexikói partra sodródnak. (MTI)

CopyRight Népszava

Comments are closed.