Forrás: Stop!Egyértelműen meglódult a közel-keleti demokratikus folyamat szekere, jelentette ki tegnap George W. Bush amerikai elnök, aki elégedetten nyugtázta a térség jelenlegi eseményeit.

„Sokáig mozdulatlannak tűnt a Közel-Kelet, de most mégis események egész sora mozdítja el a térséget egy új irányba, és az évtizedekig dermedt demokratikus folyamat hirtelen és egyértelműen meglódult”, jelentette ki az amerikai elnök a washingtoni nemzetvédelmi egyetemen mondott beszédében.

Bush az afganisztáni és iraki választásokra, a közelgő egyiptomi választásokra, a palesztin-izraeli békefolyamat holtpontról való kimozdulására és a libanoni helyzetre utalt kijelentéseivel. „A tekintélyelvű rendszereknek át kell adniuk helyüket a demokráciának”, jelentette ki az amerikai elnök.

„A libanoni népnek joga van hozzá, hogy a saját jövőjéről külső hatalmak befolyásától mentesen döntsön. Szíriának összes katonáját és titkosügynökét ki kell vonnia az országból”, szögezte le Bush, aki beszéde előtt állítólag Jacques Chirac francia elnökkel is egyeztetett.

Stop!

Comments are closed.