Forrás: EmihOrbán Ferenc, az Oktatási Minisztérium főtanácsosa tartott nemrégiben előadást a Zsidó Tudományok Szabadegyetemén a magyar zsidó zarándokhelyekről. Előadását nagyon nagy érdeklődés övezte. Orbán úr több zsidó történelmi, illetve irodalmi témában írt, cikkezett már, legutóbb a Chabad Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület kiadásában megjelent „Magyar Zsidó Zarándokhelyek” című művében mutatta be, mint ahogy azt a kötet címe is mutatja, a híresebbnél híresebb hazai zsidó zarándokhelyeket.

Orbán Ferenc bemutatta a hallgatóknak azokat a zsidó helyszíneket, melyeknek Magyarországon a mai napig hatalmas mítosza van a világ zsidóságának köztudatában. Évente több ezer külföldi látogat hazánkba a még meglévő sír- és zarándokhelyekhez. Nevezetesebbek közül néhány: Mád, Bodrogkeresztúr és Tokaj.

A könyv nagy sikerére való tekintettel a közeljövőben várhatóan angol nyelven is megjelenik, így a külföldi érdeklődőknek is lehetőséget nyújtva hazánk néhány szegletének bővebb megismerésére.

A könyv különlegessége, hogy történelmi-történeti jellege mellett gyakorlati tanácsokat is nyújt.

Comments are closed.