Forrás: HíradóPanoráma

Saron a fenyegetések kereszttűzében

2005. február 28. 10:43Az izraeli szélsőjobb elítéli apalesztin területekről történő kivonulást

Hetven alkalommal érte halálos fenyegetés Ariel Saron izraeli miniszterelnököt az izraeli szélsőjobb részéről tavaly december óta – idézte Avi Dihtert, az izraeli titkosszolgálatok főnökét hétfőn az izraeli sajtó.

A média szerint a Sin Bét-főnök a heti kabinetülésen szólt erről, ahol szó szerint ismertetett néhány ilyen (a palesztin területekről történő kivonulás politikáját elítélő) fenyegetést. Hozzátette azonban, hogy a hatóságoknak pillanatnyilag senkit sem áll szándékukban őrizetbe venni.

Szintén sajtójelentések szerint maga Ariel Saron a fenyegetésekkel kapcsolatban kijelentette: személyére nézve nem találja azokat nyugtalanítónak, inkább csak rossz közérzetet keltenek benne, a gázai kivonulásra azonban, akárcsak az izraeli társadalomra, messze ható következményei lehetnek ezek a jelenségek, melyeket éppen ezért orvosolni kell.

Cipi Livni igazságügy-miniszter jelezte létrehoznak egy különleges egységet, amelynek az lesz a feladata, hogy vizsgálatot folytasson a Gázai övezetből való kivonulással szembeni erőszakos ellenállásra felhívó jobboldali szélsőségesek

MTI/hirado.hu

Comments are closed.