Forrás: NOL

Később tárgyalják a nyilatkozatot a cigány holokausztról

Népszabadság Online, 2005. február 28. 13:29

Technikai okok és helyesírási hibák miatt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága hétfői ülésén nem döntött a cigány holokauszt ügyében készített politikai nyilatkozattervezet tárgysorozatba vételéről és általános vitára való alkalmasságáról.

Farkas Flórián (Fidesz), Suchman Tamás (MSZP) és Herényi Károly (MDF) önálló képviselői indítványáról így hétfőn az Országgyűlés nem szavaz.

A nyilatkozattervezet szerint a parlament a holokauszt hatvanadik évfordulója alkalmából kívánja megkövetni a magyar cigányságot az elszenvedett meghurcoltatások és az áldozatok miatt.

Donáth László, a bizottság szocialista alelnöke elmondta: információi szerint az MSZP-frakció a beterjesztést négypárti egyetértéshez köti.Javasolta, hogy szükséges korrekciók és az SZDSZ támogatásának megszerzése után tárgyaljanak a tervezetről.

Farkas Flórián szerint csak technikai okokra vezethető vissza, hogy a SZDSZ még nem írta alá az indítványt. Mint mondta, Gusztos Péter szabad demokrata képviselő a tervezet előző változatát elsőként írta alá, ‘egyszerűen csak nem jutott el hozzájuk’ az új, módosított indítvány. (MTI)

Népszabadság Rt. * Impresszum * Hirdetési lehetőségek * Előfizetés * Regisztráció * Hírlevél * Adatvedelem * Akciók * Lap tetejére * ©

Comments are closed.