Forrás: MNO

Izraeli riadókészültség, fenyegetés Szíriának

2005. február 27. 12:53

MNO

Riadókészültségbe helyezték az izraeli rendőrséget, miután attól tartanak, hogy újabb támadások követik a négy izraeli életét kioltó és 65 másikat megsebesítő pénteki tel-avivi öngyilkos merényletet.

Elsősorban Tel-Aviv térségében fokozták a biztonsági intézkedéseket, ahol torlaszokat emeltek az utakon. A városközpontokba, a piacokra és olyan helyekre, ahol sok ember fordul meg, számos rendőrt vonultattak fel – közölte a közszolgálati rádióval Ezra Aaron, a rendőrség magas rangú illetékese. A rendőrség nagyszabású műveletet indít az engedély nélküli palesztinok felkutatására – tette hozzá a feketén dolgozó palesztinokra utalva.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök szerint a palesztin vezetésnek fel kell számolnia a terrorizmust, ha folytatni akarja a béketárgyalásokat Izraellel. “Nem lesz diplomáciai előrelépés, ismétlem, nem lesz diplomáciai előrelépés addig, amíg a palesztinok nem tesznek határozott intézkedéseket a terrorista csoportok és azok infrastruktúráinak felszámolására” – közölte az izraeli vezető a kabinet tanácskozása előtt.

Saron közölte, hogy biztos információik szerint a merényletet az Iszlám Dzsihád követte el a csoport szíriai tisztségviselőinek utasítására – előző nap a palesztin szervezet vállalta az akciót.

Az izraeli kormány közben válaszcsapással fenyegette meg Szíriát vasárnap az izraeli kormány a négy ember életét kioltó tel-avivi öngyilkos merénylet után, amelyért előző nap Damaszkuszt tette felelőssé Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter.

Izrael a múltban már intézett támadást szíriai célpontok ellen és ismét meg fogja tenni, ha úgy érzi, ez az egyedüli módja, hogy véget vessen damaszkuszi székhelyű csoportok izraeliek elleni merényleteinek- jelentette ki Zeév Boim izraeli védelmi miniszterhelyettes, Szíriát vádolva meg a szombatra virradóra elkövetett tel-avivi robbantás kitervelésével.

mtv.hu

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.