Forrás: Magyar Rádió

Hírösszefoglaló, 2005. február 27., 11 óra

2005. február 27., vasárnap 11:06

501360 olvasás

Nincs megegyezés a gazdák és a tárca között

A tárgyalások újrakezdésének feltételeiről egyeztettek a minisztérium és a tüntető gazdák képviselői. Részletek nem ismeretesek. Mindkét fél más időpontban és más helyszínen képzeli el a tárgyalások folytatását. Reggel a tüntetők által ajánlott Agrárgazdasági Kutatóintézetben a tárca tárgyaló delegációja helyett szakértők jelentek meg és egyeztetni kezdtek a demonstrációs bizottság képviselőivel a lehetséges folytatásról.

Elfogták Szaddám féltestvérét

Irakban elfogták a volt iraki diktátor egyik féltestvérét, aki a bagdadi kormány szerint a fegyveres ellenállás egyik vezetője. Ibrahim al-Haszan a 36. helyen áll azon az 55-ös listán, amely a Szaddám rendszer leginkább keresett vezetőit sorolja fel. Közülük még tízen vannak szabadlábon, a többieket elfogták, vagy önként jelentkeztek.

50 brit katona érintett az iraki botrányban

Csaknem 50 brit katonát gyanúsítanak Irakban elkövetett emberöléssel, bántalmazással vagy más törvényszegéssel – írta a Sunday Telegraph. A konzervatív londoni vasárnapi lap titkos katonai dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy közel háromszor annyi brit katona érintett bűncselekményekben, mint amennyit korábban a védelmi minisztérium elismert. Németországban a héten három brit katonát ítéltek el iraki foglyok bántalmazása miatt.

Izrael a terrorizmus megfékezésére szólította fel a palesztinokat

Az izraeli miniszterelnök felszólította a palesztin elnököt, hogy számolja fel a terrorista szervezeteket. Ariel Saron a pénteki merényletre utalva kijelentette, hogy a békefolyamat csak akkor folytatható, ha a palesztin autonómia területét megtisztítják a szélsőségesektől. Izrael közben válaszcsapással fenyegette meg Szíriát a pénteki Tel-Aviv-i merénylet miatt. Korábban Saul Mofaz védelmi miniszter azt állította Damaszkusz áll a négy ember életét kioltó robbantás mögött. Szíria tagadja az izraeli vádakat.

Javul a pápa állapota

Nyugodtan telt a pápa műtét utáni harmadik éjszakája – jelentette az olasz sajtó. Értesülések szerint II. János Pál állapota fokozatosan javul, de gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe. A pápa kórterméből követi majd nyomon a Szent Péter téri úrangyala imádságot, amelyet Leonardo Sandri argentin érsek, mond el. A pápa csütörtökön került be ismét a római Gemelli kórházba, és még aznap este gégemetszést hajtottak végre rajta.

Bush Arany Málnát kapott saját maga eljátszásáért

Az amerikai elnök kapta a legrosszabb férfi filmszereplőnek járó idei Arany Málna díjat.

George Bush Michael Moore Fahrenheit 9/11című dokumentumfilmjében nyújtott alakításával érdemelte ki a kitüntetést. A legrosszabb női alakításért járó Arany Málnát Halle Berry színésznő, kapta a Macskanő című filmben nyújtott teljesítményéért. A filmvilág leggyengébb alkotásait díjazó Arany Málnát hagyományosan az Oscar-díj kiosztása előtti napon ítélik oda Losa Angelesben.

MR

Comments are closed.