Forrás: NOL

Drogcsempész izraeli exminiszter

Népszabadság Online, 2005. február 27. 14:23

30 ezer tabletta ecstasy-tablettát próbált becsempészni országába Hollandiából Gonen Szegev volt izraeli miniszter, ráadásul meghamisított diplomáciai útlevéllel.

Az egykori kormánytag, aki 1992 és 1995 között töltötte be az energiaügyi miniszter tisztségét, lejárt diplomáciai útlevelének érvényességét terjesztette ki ‘magánúton’, és a drogot M and M csokoládésdobozokba rejtette el – közölte vasárnap az ügyvédje.

Szegev egy mára már megszűnt jobboldali párt tagjaként vett részt a kormányban a kilencvenes években. Eredeti képzettségére nézve fizikus, a drogügy miatt tavaly áprilisban tartóztatták le Izraelben.

Az ecstasy-akcióval a hollandiai Schiphol repülőtéren bukott le, ezt követően pedig, miután hosszú ideig tagadnia próbált, vádalkut kötött az izraeli ügyészséggel: beismerte tettét és azt is vállalta, hogy 27 500 dollárnak (mintegy 5 millió forint) megfelelő összeget utal át egy drogellenes szervezet számlájára. Az ügyészség ötéves börtönbüntetést kért rá.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.