Forrás: Népszava

Népszava Online 2005.2.2713:58

Szélsőjobbos rendet akarnak minden kérdésben

További két évre Csurka István marad a Magyar Igazság és Élet Pártjának az elnöke. Az ellenjelölt nélkül újra indult pártvezér meghirdette ‘a rend programját’. A tisztújító országos gyűlés gyorsított ütemben végezte el kitűzött teendőit, azért, hogy a gyűlés résztvevői csatlakozhassanak a tüntető gazdákhoz.

Pártelnökké történő újraválasztását követően Csurka István élete utolsó, legnagyobbnak tűnő feladatának nevezte, hogy a MIÉP ismét parlamenti párttá váljon. A választás előtt elmondott elnöki beszámolójában azt javasolta pártjának, hogy a következő választásokon a rend programjával induljanak. Legyen az országban rendteremtés minden alapvető kérdésben – jelentette ki. A program elemei között említette a nép, a mindennapok, a lét és a tulajdon, a gazdasági és a pénzügyi rendszer, a magyarság felemelkedését jelentő ágazatok biztonságát.

A világot belelökték az antiterrorista világháború gátlástalanságába – így értelmezte a nemzetközi politikai folyamatokat Csurka István. A hazai viszonyokat úgy minősítette: a magyarságot mára túlnyomóan idegenek és idegenszívűek vezetik. Véleménye szerint a MIÉP-en kívül nincs hiteles nemzeti erő. A politikai hatalom szerkezetének súlypontja változatlanul liberális, kozmopolita, zsidó és szabadkőműves – hangoztatta a MIÉP újraválasztott elnöke. Pártja választási programja kapcsán kilátásba helyezte bizonyos kereskedelmi, de akár közszolgálati tévék bezárását is.

NÉPSZAVA Online

CopyRight Népszava

Comments are closed.