Forrás: SG

SAP kutatás-fejlesztési központ lesz Magyarországon

2005. február 25. 17:00, Péntek – SG.hu

A mySAP Supply Chain Management megoldás támogatását és folyamatos fejlesztését végző SAP Labs Hungary mintegy 300 magasan képzett diplomásnak ad munkát.

Mai bejelentése szerint az SAP kutatás-fejlesztési (K+F) központot hoz létre Magyarországon. A 2005 májusában 50 fős szoftverfejlesztői gárdával induló SAP Labs Hungary dolgozóinak száma 2006 végére éri el a háromszázat. A cég minden K+F létesítmény számára világos szakterületet és feladatot kijelölő globális stratégiájával összhangban a tizedik, magyarországi központ a vállalat ellátásilánc-kezelő (SCM) alkalmazásainak fejlesztéséért lesz felelős. Az SAP Labs Hungary munkáját Albrecht Diener, az SAP alelnöke és Supply Chain Development szervezetének vezetője fogja irányítani. A központ ügyvezető igazgatója Laure Le Bars lesz.

„A kutatás-fejlesztés alapvető szerepet játszik az SAP életében, hiszen mind ügyfeleink, mind pedig vállalatunk szempontjából az innováció a siker mozgatórugója” – mutatott rá Claus Heinrich, az SAP igazgatótanácsának tagja. „Az SAP Labs Hungary nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy SCM alkalmazásaink képességeit kibővítve támogatni tudjuk ügyfeleinket, azok üzleti partnereit és saját ügyfeleit a jövő adaptív üzleti hálózatainak kiépítésében. Átfogó értékelési folyamatot követően választottuk új központunk helyszínéül Magyarországot. Az üzleti folyamatok és technológiák terén felhalmozott óriási helyi szakértelem és a stabil infrastrukturális háttér egyértelművé tette a választásunkat.”

A társaság harmadik európai K+F központja, az SAP Labs Hungary a vállalat sajtóközleménye szerint szervesen illeszkedik a vállalat globális fejlesztési hálózatába. 2004-ben a vállalat több mint egymilliárd eurót költött kutatás-fejlesztési célokra, és ennek az összegnek mintegy 70 százalékát Európában fektette be. A vállalat azért hozza létre központjait, hogy több helyszínre elosztva végezhesse globális fejlesztési munkáját, a világ legjobb IT-szakembereit szerződtethesse, és világszerte szoros együttműködést folytathasson a csúcstechnológiai ágazat képviselőivel. A helyi és globális piacokat támogató központok világszínvonalú megoldásokat fejlesztenek, és a vállalat szerint folyamatosan biztosítják az innovációt és a versenyelőnyt az SAP, ügyfelei és partneri részére.

A társaság jelenleg az alábbi helyszíneken működtet K+F központokat: Walldorf (Németország); Palo Alto (USA, Kalifornia); Bangalore (India); Tokió (Japán); Sophia Antipolis (Franciaország); Szófia (Bulgária); Montreál (Kanada); Tel-Aviv (Izrael); és Shanghai (Kína). „Azokat a cégeket várja hazánkba a kormány, amelyek már bizonyítottak” – nyilatkozta a központ létrehozása kapcsán Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. „Ezek a cégek az országnak tőkét jelentenek, a képzett magyar szakembereknek pedig minőségi munkahelyeket.”

SG Hírmagazin

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35765

Comments are closed.