Forrás: NOL

Orosz fegyverüzlet a palesztinokkal?

Népszabadság Online, 2005. február 25. 20:53

Oroszország azt fontolgatja, hogy felújítja a fegyver- és hadianyag-eladásokat a Palesztin Hatóságnak – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken.

Az orosz diplomácia feje az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a palesztinok tudtára adták Moszkvának: szívesen vásárolnának nagy tételben nehéz fegyvereket, benne páncélozott szállító járműveket.

‘Megvizsgáljuk ezeket az igényeket’ – mondta Lavrov, hozzátéve: a palesztin vezetés bebizonyította, képes a helyzetet ellenőrzése alatt tartani. Bebizonyította azt is, hogy képes összehangolni valamennyi palesztin szervezet tevékenységét, beleértve azokat a csoportokat is, amelyek kemény álláspontra helyezkednek Izraellel szemben.

Lavrov pénteki nyilatkozata néhány héttel követte azt a moszkvai bejelentést, hogy Oroszország rakétaeladásról tárgyal Szíriával. Moszkva az utóbbi években világszerte igyekszik fellendíteni fegyver-, illetve hadianyag-eladásait.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.