Hírek

sofar, 2005. február 25. 01:10  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Hírek

B. Zs., 2005. február 25. 00:00

A japán diákok 40 százaléka nem tudja megmutatni a térképen, hol található Irak, noha Japán a saját határain túl éppen Irakba küldött először a katonát a második világháborús vereségét követően. A felmérésben részt vett 3773 diák három százaléka az Egyesült Államok hollétéről sem rendelkezett ismeretekkel. Ja kérem, földrajz! Nálunk is keresték a Szuezi-csatornát a Hősök terén!

HAMIS RUHA. Hamis márkavédjeggyel ellátott ruhákat foglaltak le 2,5 millió forint értékben a vámnyomozók Budapesten egy piacon. A vámhatóság két – azonos tulajdonoshoz tartozó – üzletben különféle márkavédjeggyel ellátott olyan ruházati termékeket talált, amelyek a Márkavédők Egyesülete előzetes szakvéleménye szerint hamisított termékek. (MTI)

ELEFÁNTOKAT FOGTAK holland vámosok, de csak részletekben: 8 fület, három farkat, 8 agyarat, 22 lábat, egy koponyát és egy teljes bőrt. A szállítmány Zimbabwéből érkezett és Németország felé tartott – engedélyek nélkül. Bár már októberben elcsípték a rakományt a Schiphol repülőtéren, csak most hozták nyilvánosságra, mert előbb kiterjedt nyomozásba kezdtek. Mint kiderült, spanyol, portugál és cseh vevők várták az elefántrészeket. A lefoglalt darabokat megsemmisítik. (MTI)

FEJBE HARAPTA vakvezető kutyáját egy erősen csökkent látású férfi Skóciában. A 34 éves illető nem tévedésből, evés közben harapott labradora fejébe, hanem dühből, szándékosan, és utána még bele is rúgott. Az eset egy bevásárlóközpontban történt, szemtanúja is akadt, aki miatt meggyűlt a vak férfi baja a hatósággal. Nyolcéves kutyáját elvették tőle, és átadták a csökkent látásúak szövetségének, ő maga pedig bíróság előtt felel majd állattal szembeni kegyetlenség miatt. (MTI)

JÓ REKLÁM LETT A SZADISTA BÉBICSŐSZ. Kereskedelmi következménye is lett Izraelben annak, hogy rejtett minikamera segítségével lelepleztek egy bébiszittert, aki verte a rábízott ikreket. Egy helyi lap csütörtöki jelentése szerint Tel-Aviv egyik kereskedelmi központjában a hír nyomán egyik napról a másikra megugrott a leleplező minikamerák forgalma. Ezek lehetővé teszik, hogy a szülők interneten élő adásban figyeljék meg, miként bánnak a bébicsőszök a rájuk bízott csecsemőkkel. (MTI)

FELBORULT EGY LOVAKAT SZÁLLÍTÓ KAMION csütörtök reggel a Vas megyei Szőce közelében, az állatokat daru segítségével szabadították ki az oldalára fordult járműből. A litván rendszámú pótkocsis kamion 22 lovat szállított, Körmend felől haladt Zalalövő irányába a 86-os számú főúton, de valószínűleg megcsúszott egy vasúti átjáró utáni kanyarban, az árokba futott, és felborult. A kocsi vezetője mellett ülő váltótárs könynyebb sérülést szenvedett. Három ló elpusztult, a helyszínen állatorvos látta el a sérült állatokat. (MTI)

EGYMILLIÓ EURÓS BŰNTETTSOROZAT elkövetése miatt emeltek vádat a németországi Hagenben három férfi ellen, akik közül a legfiatalabb is 63, a legidősebb pedig 74 éves. A trió tagjait még novemberben fülelték le, amikor éppen egy újabb fegyveres rablásra készülődtek. A vizsgálóbíró elmondta a sajtónak, hogy a vádhatóság főként a bűncselekmények okát nem érti, ugyanis a három öreg rabló korántsem szorult rá a bűntettekből származó bevételre. A nyomozók az egymillió eurós rabolt értékből 400 ezret megtaláltak és lefoglaltak. (MTI)

FÜSTSTOP LETTORSZÁGBAN. Drasztikus korlátozást vezetnek be a nyilvános helyeken való dohányzásra júniustól Lettországban. A rigai parlamentben csütörtökön elfogadott törvénycsomag többek között teljes dohányzási tilalmat vezet be a munkahelyeken, valamint a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a taxikat is. A szállodákban legalább a helyiségek felét nem dohányzóvá kell nyilvánítani. Hasonló szabályozások lesznek érvényesek az éttermekre és a strandokra is. Szintén tilos lesz rágyújtani az állami intézmények tíz méteres környezetében. (MTI)

népszabadság

közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz.

HÍVÁSAIKAT VÁRJA:

reggel 10-től 19 óráig

Falusy Zsigmond

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.