hírek

sofar, 2005. február 24. 01:10  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

hírek

V. G., 2005. február 24. 00:00

A házunk előtti meredek utcában az este elakadt egy autó a tízcentis hóban. A mögötte haladó terepjáró vezetője csak nyomta a dudát, mígnem a pórul járt autós ki szabadította a kocsiját. Még szerencse, hogy volt (hang)segítsége.

Roham a szeszgyárak ellen. A szaúd-arábiai vallási rendőrség rajtaütött három illegális szeszgyáron a muzulmán ország délnyugati részén fekvő Abha tartományban kedden és szerda hajnalban, lezárta az üzemeket, és őrizetbe vette az ott dolgozókat. Az Okaz című helyi lap szerdai jelentése szerint az őrizetbe vett dolgozók külföldiek, főleg bangladesiek. A szaúdi királyságban szigorúan tilos az alkohol előállítása, importja, forgalmazása és fogyasztása. A szeszes italok gyártása és forgalmazása a törvény által alkalmazott szigorú büntetések miatt kockázatos, de roppant jövedelmező tevékenység: a törvényt megszegő “zugivók” akár 250 dollárt is hajlandók megadni a feketepiacon egy üveg közepes minőségű whiskyért. (MTI)

FELOSZLIK A BLINK 182? Az amerikai postpunk együttes honlapján olvasható közlemény szerint a csapat határozatlan idejű szünetet tart, mert az elmúlt tíz évben csak turnéztak, lemezfelvétellel és promócióval foglalkoztak éjjel-nappal, így nem tudtak elég időt tölteni a családjukkal és a barátaikkal. A formáció több mint tízmillió eladott lemezzel és jó néhány slágerlistás dallal büszkélkedhet, de most pihenni szeretnének. Tom DeLonge gitáros-énekes, Mark Hoppus basszusgitáros és Travis Barker dobos konkrét tervek nélkül tart szünetet, de a közleményben kijelentik: nem tudható, mit hoz a holnap, vagyis feloszlásuk nem feltétlenül végleges. (Népszabadság)

Verembe fulladt. A vízzel teli zöldséges verembe fulladt egy 73 éves férfi Kazincbarcikán. Az idős férfi feltehetően rosszul lett, így eshetett bele a vízzel teli zöldséges verembe. Bűncselekményre utaló adat nem merült fel, a halál pontos okának megállapítása érdekében azonban hatósági boncolás szükséges. A víz a csapadékos időjárás miatt öntötte el a pincét, vélhetően ennek akart utánajárni az idős férfi is. (MTI)

Húszmillió forintos csalással gyanúsítják azt az öt férfit, aki kelet-magyarországi nagyvárosokban lopott személyi igazolvánnyal bérelt autókat, de nem vitte vissza azokat. A csoport tagjai közül a rendőrség őrizetbe vett egy 48 éves gyulai férfit, egy 34 éves nyírmártonfalvai férfit, míg három, 32 és 39 év közötti geszterédi férfi szabadlábon védekezik. A nyomozás eddigi adatai szerint a csalók egy eltulajdonított, Tóth Károly névre szóló személyi igazolványban kicserélték a fényképet, és a meghamisított okmánnyal Nyíregyházán, illetve Debrecenben béreltek nyolc autót. A kilencedik, kétmillió forint értékű autót kedden a gyanúsítottak akarták bérbe venni Nyíregyházán, de a nyomozók lecsaptak rájuk. (MTI)

Egy szerszámíjhoz hasonló lőfegyver római korból származó maradványát találták meg régészek Németországban, egy Xanten melletti kőfejtőben. Az első pillantásra nem túl érdekesnek tűnő fémleletről csak az alaposabb vizsgálat nyomán derült ki, hogy valóságos “kis régészeti szenzáció” – mondta a xanteni régészeti park egyik munkatársa. A 28×21 centiméteres fém alkatrész mintegy 2000 éve egy rettegett lőfegyver egyik alkatrésze volt: ebben a keretben rögzítették függőlegesen befeszített kötelekkel a szerszámíj két ágát. A technikailag jól kifundált fegyver hasonlóan jó állapotban lévő darabjai eddig csak Irakban és Spanyolországban kerültek elő. (MTI)

Szadizmussal vádolnak Izraelben egy bébiszittert, aki a rejtett kamerával készített felvételek tanúsága szerint kínozta a gondjaira bízott ikerpárt. Egy hónappal ezelőtt egy Ramat Gan-i házaspár dadát keresett hat hónapos ikergyermekei számára. A fiatal mosolygós nő első látásra elnyerte a házaspár rokonszenvét, s rátermettségét ajánlólevelei is bizonyították. Pár nap múlva azonban az addig vidám ikrek mosolytalanná váltak. A rejtett kamerával készített felvételek “beszámoltak” róla, hogy a szülők távollétében a dada valósággal kínozta a csecsemőket. A házaspár feljelentette a rendőrségen a szadista bébicsőszt, aki előzetes letartóztatásban várja a nyomozás végét. (MTI)

Túrázó áldozatok. Három német sítúrázó vesztette életét lavinaomlásban az ausztriai Tirolban. Egy 65 éves bajor férfi szerdán a kórházban halt meg, ahová életveszélyes állapotban szállították a baleset után, két hasonló korú társa kedden vesztette életét, miközben 17 fős sítúrázó csapatuk a hármas erősségű lavinaveszély ellenére a kijelölt pályán kívül haladt a 3016 méter magas Sulzkogel-csúcs felé. A csoport saját maga hozta mozgásba a lavinát, amely a kirándulók közül hatot magával rántott a mélybe. Ezzel tízre emelkedett a februárban Ausztriában lavináa által meghaltak száma. (MTI)

A Füst Milán Szellemi Páholy. A film, a társadalom és a hatalom kapcsolatáról tart ma előadást a Füst Milán Szellemi Páholyban Szabó István Kossuth-díjas filmrendező. A rendezvényre minden érdeklődőt elvárnak. A helyszín és az időpont: Budapest, Wesselényi utca 5-7., Goldmark terem, 18 óra. (Népszabadság)

népszabadság

közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz.

HÍVÁSAIKAT VÁRJA:

reggel 10-től 19 óráig

FALUS GÁBOR

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.