x

sofar, 2005. február 23. 23:10  JNA24 médiafigyelő, Népszava Add comments

Forrás: Népszava

Népszava Napilap 2005. február 24. csütörtök

x

Télfogságban a soproniak

Lengyelországban rekedt az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata, amely az ítéletidő miatt nem tudott hazautazni a keddi, gdyniai Euroliga-nyolcaddöntő első mérkőzésének másnapján. A 90-67-re alulmaradó gárda a tervek szerint a Gdansk-Varsó-Bécs útvonalon jött volna. ‘A folyamatos ónos eső miatt a helyi légitársaság nem találta elég biztonságosnak a körülményeket, ezért az összes délelőtti járatot törölte. Hosszú órákat töltöttünk az észak-lengyel város repülőterén, ám végül a délutáni gépek sem szállhattak fel’ – mondta Török Zoltán, a klub ügyvezetője, hozzátéve: a küldöttség a délutánt és az estét – a LOT segítőkész munkatársainak köszönhetően – már kényelmes szállodában tölthette. A csapat a legújabb verzió szerint csütörtökön hajnalban kelhet útra, így nem sok ideje marad felkészülni a pénteken 18 órakor sorra kerülő második mérkőzésre. (MTI)

Norvég arany északi összetettben

Rajt-cél győzelmet aratott a norvég együttes az északi összetett csapatversenyében a németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon. A skandinávok a síugrás során 19 másodperces előnyt szereztek az osztrákokkal szemben, míg a másik két esélyes, a német és a finn csapat igen nagy, több mint egyperces hátránnyal vághatott neki a 4×5 km-es sífutásnak. A norvégok előnye ugyan csökkent, ám a vezető helyüket egy pillanatra sem engedték át, és a váltó utolsó tagja, Kristian Hammer (képünkön) már nemzeti lobogóval a kezében tette meg az utolsó métereket. A ezüstérmet a németek szerezték meg, méghozzá az egyéniben győztes Ronny Ackermann révén, aki hatalmas sprintben bizonyult jobbnak az osztrák befutóembernél, Felix Gottwaldnál. (MTI)

Pótmérkőzés a Kisstadionban

A jégkorong ob I Borsodi Ligában kedden, a sűrű havazás miatt elmaradt Ferencváros-Újpest mérkőzést március hatodikán, 18 órától a Kisstadionban pótolják. A találkozónak eredetileg ugyancsak a nyitott Kisstadion adott volna otthont, de az időjárás nem kegyelmezett a két csapatnak és a mintegy négyezer szurkolónak. A fokozott érdeklődés elsősorban a két NHL-es hokis, Rob Niedermayer és Jason Strudwick FTC-beli szereplésének és a révükön javult eredményeknek szól. A két csapat legközelebb március 4-én mérkőzik, akkor viszont a fedett Megyeri úti csarnokban lesz az összecsapás. (MTI)

‘Isteni’ adósság Itáliában

Diego Maradonának rendeznie kell 50 millió eurós olaszországi adótartozását – így döntött a római legfelsőbb bíróság, amelynek az ítélete ellen már nem lehet fellebbezni. Az argentin labdarúgó-válogatottal 1986-ban világbajnok játékos, az ‘isteni Diego’ 1985 és 1991 között a Napoli színeiben szerepelt, és abban az időszakban – a hatóság szerint – eltitkolta bevételeinek egy részét. A számítások szerint 3,07 millió eurónak megfelelő lírával károsította meg az államkasszát, de ez az összeg a késedelmi kamatokkal és a büntetésekkel együtt az elmúlt közel két évtized alatt 50 milliósra duzzadt. Maradona ügyvédje azzal védekezett, hogy ügyfele soha nem kapott hivatalos értesítést a tartozásáról, a bíróság azonban ezt elutasította. Amennyiben a jelenleg drogproblémákkal és jelentős súlyfelesleggel küzdő dél-amerikai csillag nem fizet, adócsalás vádjával bíróság elé kell állnia. (MTI)

Családi (kosár)gazdaság

A Szeviép-Szeged 24 pontos hátrányba került az izraeli Ramat Hasharon vendégeként a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén: Ramat Hasaron (izraeli)-Szeged 86-62 (25-17, 17-11, 18-24, 26-10). A magyar csapat legjobb dobói: Ajanovic 13, Delmis 12/6, Kajdacsi 11. A mérkőzés pikantériáját az szolgáltatta, hogy az izraeli együttest erősíti Ujhelyi Petra, aki a Szeged vezetőedzőjének, Ujhelyi Gábornak a lánya. ‘Utoljára karácsonykor láttuk egymást, úgyhogy a keddi edzések után beültünk vacsorázni és beszélgetni. A család mindenesetre akkor járna jobban, ha mi jutnánk tovább, hiszen az én győzelmi prémiumom magasabb, mint apué’ – tréfálkozott a FIBA Europe honlapján a 191 centis válogatott center, aki egy régi ismerősével is találkozott a csarnokban, hiszen a magyar gárdában szerepel a szerb-montenegrói Ines Ajanovic, akivel korábban együtt játszott a Dél-Karolinai Egyetemen. (MTI)

CopyRight Népszava

Comments are closed.