Forrás: Népszava

Népszava Online 2005.2.2312:34

A politika nemi értelmezése

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, az Országgyűlés emberjogi bizottságának alelnöke az SZDSZ on-line értékkampányát úgy kommentálta, hogy az szavazzon a liberálisokra, aki azt szeretné, hogy ‘a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze’.

Semjén Zsolt régóta fixált arra, hogy a politikai kérdéseket a nemi problémák tükrében értelmezze. Tavaly nyáron, amikor a Vatikán egy körlevelét kritizálták a magyar liberálisok, a kereszténydemokrata elnök arra jutott, hogy ez ‘nem utolsó sorban a bizonytalan nemi identitásnak tulajdonítható’.

Haladóbb politikai hagyományokkal rendelkező országokban természetesen elképzelhetetlen, hogy egy kereszténydemokrata politikus ilyen intoleráns kirohanásokra ragadtatja magát – ezt ott meghagyják a parlamenten kívüli nemzetszocialista képződményeknek. Az azonban talán itthon is sok a jóból, hogy az emberjogi bizottság egyik vezetője tegyen homofób megjegyzéseket. (Ugye ennek a bizottságnak kéne ügyelnie a többek között az alapvető emberi jogok érvényesüléséért, beleértve a diszkriminációmentességet.)

S volna itt még egy apró probléma: a szakállazás. Ez a ‘kifinomult”, alig rejtett zsidózás egészen förtelmes. Semjén Zsoltnak érdemes tudnia, hogy nem fajfüggő a politikai hovatartozás .

Másrészt a Fidesz, ha nem hívja vissza a mentális sérüléseivel pártja hitelét veszélyeztető alelnököt az Országgyűlési Bizottságból, az – Krisztus szakállára mondom: – szégyen.

Petri Lukács Ádám

Népszava Online

CopyRight Népszava

Comments are closed.