Forrás: Magyar HírlapMedve elvtárs nem teker

tévézzen parával

A Duna tévén megnézhetjük A medve álmát, egy holland dokumentumfilmet a szovjet cirkusz hanyatlásáról. Kétségtelenül érdekes gondolatokat vethet fel a probléma, hogy a szovjet birodalom hanyatlásával együtt a bicikliző medvéknek is bealkonyult. Mi, akiknek az egészből leginkább a fűrészporos lószar kihordása jutott, nem igazán tudunk búslakodni ezen, a hollandok azonban lehet, hogy kedvenceiket veszítették el. Ebből is látszik, hogy az egész csak nézőpont kérdése.

A szovjet cirkusz azonban csak látszólag hanyatlik. Elég Putyin elnök megnyilvánulásait figyelnünk, vagy visszaemlékezni a táncos kedvű Jelcinre, és máris elszállhat szívünkről a gond fellege.

A Filmmúzeumon A Pendragon-legenda, Szerb Antal találkozása Révész Györggyel. Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Tímár Béla, Tordai Teri, Bujtor, Major, Schütz stb. Sztárparádé, szuperprodukció. Amikor a televízió bemutatta, eléggé be voltam tojva tőle, aztán nem láttam mostanáig.

A Paxon A zsidók meg a biciklisták& dokumentumfilm. A cím idézet a bonmot-ból, miszerint mindenről a fentebb megnevezett népcsoportok tehetnek, bár én még hozzájuk venném a fogorvosokat is.

Az HBO-n A taxisofőr, Robert De Niro mészárol az igazságosság és a szeretet nevében, és ezért megnyugszik a lelke. Én is éreztem már hasonlót, csak soha nem volt a közelemben egy filmrendező, anélkül pedig elég kockázatos, mert az emberek általában félreértik a tömeggyilkosságot.

Para-Kovács Imre

©

Comments are closed.