Forrás: RTL Klub

Lemondásra szólították fel Semjén Zsoltot

Semjén szerint ez a konzervatív értékrend

RTL Klub Híradó – Blénessy Gábor

2005-02-23 20:12:32

Lemondásra szólítja fel az SZDSZ Semjén Zsoltot, az országgyűlés emberi jogi bizottságának Fideszes alelnökét. A Szabaddemokraták Szövetsége rasszistának, kirekesztőnek és szélsőségesnek nevezte Semjén Zsolt nézeteit, amelyeket egy hétvégi kereszténydemokrata rendezvényen hangoztatott. Semjén Zsolt fenntartja a homoszexualitással, a drogfogyasztással, az euthanáziával és az abortusszal kapcsolatos véleményét, és nem mond le.

A kereszténydemokrata szövetség szombati országos gyűlésén Semjén Zsolt azt mondta: “szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re, aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze; azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak; azt szeretné látni, hogy gyermeke extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz; aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli…”

“Tekintve, hogy ez a konzervatív értékrend, ezen épül fel a civilizációnk, és pontosan ennek a védelmében a zsidó-keresztény kultúrának a védelmében voltam kénytelen megfogalmazni azt a rombolást, amit az SZDSZ a saját programjában megfogalmazott” – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Az SZDSZ szerint Semjén Zsolt megnyilvánulása sértő, szélsőséges és intoleráns.

“Kirekesztő, rasszista kijelentésnek is különösebb gond nélkül tartható. Én azt gondolom, hogy Semjén Zsoltnak le kell mondania az Emberi Jogi bizottsági alelnökségről ennek következtében” – mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Semjén Zsolt fenntartja álláspontját, azt mondja, hogy semmi sem indokolja lemondását.

Comments are closed.