Forrás: Emih

Kedves Barátunk!

Az április 15.-i hétvégét a pilisi hegyekben töltjük el. Immár a kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Pilisi Szeminárium a Pesti Jesivával. Az elmúlt alkalmak nagy sikerére és tapasztalataira építve megpróbáltunk erre a hétvégére egy olyan átfogó programot kialakítani, ami minél többek érdeklődési körét kielégíti.

A Pilisi Szeminárium előadásain egyrészt felkészülünk a közelgő Pészáchi ünnepekre, olyan különleges érdekességekre koncentrálva melyekről általában kevés szó esik, ilyen lesz például A tíz csapás kabbalisztikus jelentése, a Hágád könyvének története, Pészách gyakorlati útmutató és még sok más érdekkeség. A hétvége másik felében a központi témánk: Rabbik, jesivák és zsidó törvénykezés. Ehhez a témakörhöz tartoznak majd például a következő előadás témák is: Maimonidesz a Szánhedrin működése, Jesivák története külföldön és Magyarországon, Részletek izgalmas rabbinikus responzumokból, Érvényes-e a többnejüség tilalma – Rábbénu Gersom rendeletei, A Vilnai Gáon és Snéur Zálmán kabbalisztikus vitája.

A szeminárium alatt ízelítőt kaphatunk a szombat különleges hangulatából és kellemes kóser ételekből is. Mindezt jó társaságban különleges programokkal, fantasztikus környezetben.

Gyermekek számára külön programokat és foglalkozásokat biztosítunk, részvételük ingyenes.

Jelentkezés és információ: 268-0183, [email protected]

Részletes program

Comments are closed.