Forrás: Népszava

Népszava Napilap 2005. február 24. csütörtök

A nap embere

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnöke az SZDSZ on-line értékkampányát úgy kommentálta, az szavazzon a liberálisokra, aki azt szeretné, hogy ‘a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze’.

Semjén Zsolt régóta fixált arra, hogy a politikai kérdéseket a nemi problémák tükrében értelmezze. Tavaly nyáron, amikor a Vatikán egy körlevelét kritizálták a magyar liberálisok, a kereszténydemokrata elnök arra jutott, hogy ez ‘nem utolsó sorban a bizonytalan nemi identitásnak tulajdonítható’.

Haladóbb politikai hagyományokkal rendelkező országokban természetesen elképzelhetetlen, hogy egy kereszténydemokrata politikus ilyen intoleráns kirohanásokra ragadtatja magát – ezt ott meghagyják a parlamenten kívüli nemzetszocialista képződményeknek. Az azonban talán itthon is sok a jóból, hogy az emberi jogi bizottság egyik vezetője tegyen homofób megjegyzéseket. (Ugye ennek a bizottságnak kéne ügyelnie többek között az alapvető emberi jogok érvényesülésére, beleértve a diszkriminációmentességet.)

S volna itt még egy apró probléma: a szakállazás. Ez a ‘kifinomult”, alig rejtett zsidózás egészen förtelmes. Semjén Zsoltnak érdemes tudnia, hogy nem fajfüggő a politikai hovatartozás. Másrészt a Fidesz, ha nem hívja vissza a mentális sérüléseivel pártja hitelét veszélyeztető alelnököt az Országgyűlési Bizottságból, az – Krisztus szakállára mondom -: szégyen.

Petri Lukács Ádám

CopyRight Népszava

Comments are closed.