Forrás: NOL

Eger: uszodafelújítás, új gyógyszálló

S. J., 2005. február 23. 00:00

Több sikertelen kísérlet után befektetőt talált az egri önkormányzat a műemlék jellegű nyitott Bárány uszoda felújítására, valamint egy gyógyszálló és parkolóház építésére a belvárosban.

A tervekről szólva Szántósi Rafael gazdasági alpolgármester elmondta, hogy az újabb koncepció szerint a nyitott uszoda felújítása összekapcsolódik az úgynevezett Petőfi téri beruházással, amihez az önkormányzat apportként adja a területet. Emlékeztetett arra, hogy a termálfürdő, a törökfürdő és a Bitskey Aladár uszoda szomszédságában található, több éve kihasználatlanul álló telek értékesítésére korábban pályázatot írt ki az önkormányzat, de többször is sikertelenül próbálkoztak az eladásával.

Az önkormányzat most egy izraeli és amerikai befektetőkből álló csoportot választott a beruházás megvalósítására. Eszerint a befektetők vállalják, hogy átépítik az igen rossz állapotban lévő nyitott uszodát. Feltétel, hogy a létesítmény tartsa meg jelenlegi rendszerét, ugyanis az országban egyedülállóan egy gyógyforrás fölé épült a medence, amelybe egy kavicságyon keresztül szivárog a víz, így tölti meg az úszómedencét. További kikötés, hogy a lelátók és az öltözők adják vissza a húszas évek hangulatát, ugyanis ekkor épült a létesítmény. Amikor az uszoda átépítése elkészül, az említett belvárosi telek a befektetők tulajdona lesz. Ezen a telken a nyitott uszoda mellett egy 180 szobás gyógyszállót és gyógyászati részleget létesítenek, és felépítenek egy parkolóházat is. A befektetők üzemeltetik a Ramadan elnevezésű szállodaláncot, amelynek az egri hotel is tagja lesz majd, mondta az alpolgármester.

Az egri önkormányzat létrehoz egy projekttársaságot, amely a tervezést és az engedélyeztetéseket is elvégzi, és csak akkor száll ki a beruházásból, amikor a nyitott uszoda átépítése befejeződött, tudtuk meg az alpolgármestertől. A tervek szerint a teljes beruházás 2008-ra készülhet el.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.