Forrás: Figyelő

Izrael 500 palesztint engedett szabadon

2005. február 21.

FigyelőNet

Izraelben megkezdődött annak az 500 bebörtönzött palesztinnak a szabadon bocsátása, akiknek elengedéséről vasárnap döntött az izraeli kormány – tudósít a BBC.

Cikk küldése e-mailben

Nyomtatóbarát verzió

Hozzászólás a fórumban A lépés egyike azoknak az engedményeknek, amit a zsidó állam ígért az izraeli-palesztin csúcstalálkozón a palesztin elnöknek. A szabadon engedettek névsorát a miniszteri megbízott ismertette, reményét fejezve ki, hogy a lépés elősegíti a későbbi megállapodást. A felsorolás szerint a szabadon engedettek mind a Ketziot katonai börtön foglyai, akik a terv értelmében a Gáza-övezet határánál találkozhatnak majd ismét családjukkal. Az egyezmény értelmében az elkövetkező három hónapban még további 400 rab elbocsátása várható.

A palesztinok azonban nem elégedetek a szabadon bocsátottak számával, mivel legalább 8 ezren raboskodnak izraeli börtönökben. Közben a Fatah mozgalom bejelentette elfogadja az új palesztin kormányt. A befolyásos palesztin politikai szervezet döntésével lehetővé válik, hogy a palesztin parlament ma szavazzon a kabinetről.

Kapcsolódó témák az archívumból:

Tűzszünetet kötött Izrael és Palesztina

Riadókészültségben zajlik az izraeli-palesztin csúcs

Comments are closed.