Forrás: Tűsarok

A Krétakör színészei felolvasószínházat rendeznek Erica Fischer nagysikerű Aimée és Jaguár című könyvéből.

A szerző Aimée, azaz Lilly Wust elbeszélése alapján írta meg a háborús Berlinben játszódó művét, melyet hiteles dokumentumokkal, levelekkel, versekkel, napló-részletekkel és a kortársak visszaemlékezéseivel egészített ki.

1942, Berlin: a 29 éves, férjezett Lilly Wust, négy gyermek anyja, német asszonyok millióinak életét éli. Aztán egy napon megismeri a 21 éves Felice Schragenheimet és szerelmre gyúlnak szinte első látásra. A két nő, “Aimée” és “Jaguár” terveket szőnek, verseket és szerelmes leveleket írnak egymásnak, házassági szerződést kötnek. Mikor Jaguár bevallja szerelmének, hogy zsidó, ez a veszélyes titok még szorosabbra fűzi kettejük amúgy is titkolt viszonyát. Boldogságuk csak rövid ideig tarthat, 1944. augusztus 21-én Felice-t letartóztatják és deportálják.

A szerző, Erica Fischer a 80 esztendős Lilly Wusttal meséltette el a történetet, amelyet aztán a kor jelentős dokumentumává dolgozott át. Max Färberblock filmes feldolgozásának köszönhetően Aimée és Jaguár története az egész világon ismertté vált, most pedig felolvasószínházat rendeznek belőle a Krétakör színészei.

A “Színház és irodalom” sorozat negyedik darabja február 28 -án, hétfőn 20 órától látható a Vidám Színpad Kisszínpadán.

Comments are closed.