Forrás: NOL

Kicsalt kárpótlás

Tudósítónktól, 2005. február 19. 00:00

A hét végén a kecskeméti bíróságon előzetes letartóztatásba helyeztek egy volt roma kisebbségi önkormányzati vezetőt. A rendőrség gyanúja szerint valótlan adatokkal több mint tizenhárommillió forintot csalt ki egy osztrák kárpótlási alapítványtól.

Több gyanúsítottja is van annak az ügynek, amelyben hónapok óta üzletszerűen elkövetett csalás és okirat-hamisítás bűntettében nyomoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Pénteken a kecskeméti bíróságon előzetes letartóztatásba helyezték a harminckét éves A. Katalint, aki 2002-ben rövid ideig a Dunapataji Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke volt, majd egy független roma érdekképviselet vezetője lett. A gyanú szerint A. Katalin valótlan adatokkal több mint tizenhárommillió forintot csalt ki az osztrák Megbékélés Alapítványtól, amely olyan cigány és zsidó származásúaknak nyújt kárpótlást, akik a mai Ausztria területén lévő egykori lágerek foglyai voltak, s az országban kényszermunkát végeztek. Az egyszeri kárpótlási juttatás összege ezerötszáz és hét és fél ezer euró között mozog.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.