Forrás: Index

Amerika kész segíteni a Palesztin Hatóságnak

február 16. 22:13

[MTI]

A Palesztin Hatóság elnökével tartott megbeszéléssel kezdte meg szerdán küldetését William Ward tábornok, az izraeli-palesztin biztonsági kérdésekben illetékes amerikai különmegbízott – közölte egy palesztin tisztségviselő.

A találkozó egy órán át tartott a ciszjordániai Rámalláhban – mondta Nabíl Abu Rudeina, a Palesztin Hatóság szóvivője. „Tájékoztattuk minden intézkedésről, amelyet a palesztinok a sarm-es-sejki csúcstalálkozó után hoztak” – tette hozzá a szóvivő Mahmúd Abbász palesztin elnök és Ariel Saron izraeli kormányfő február 8-i csúcstalálkozójára utalva, amelyen mindketten teljes tűzszünetet hirdettek.

„Ward tábornok kijelentette, hogy az amerikai kormányzat kész segíteni a Palesztin Hatóságnak és a palesztin népnek a biztonság alapjainak megteremtésében, s néhány héten belül visszatér, hogy folytassa a megbeszéléseket” – toldotta meg Rudeina.

A nemrégiben kinevezett amerikai koordinátor szerdán érkezett a térségbe. „Körülbelül egy hetet igényel, amíg a helyszínen közelebbről megismerkedik a helyzettel” – mondta a tel-avivi amerikai nagykövetség szóvivője. Ward tábornok kinevezését február 7-én jelentette be Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter a palesztin területeken és Izraelben tett látogatásakor.

Comments are closed.