Forrás: UNO

uno.hu Hírek

Sorstalanság: hatalmas siker az első hétvégén

„Eljött az igazság pillanata” – mondta Koltai Lajos, amikor újságírók előtt először vetítették le filmjét, a Sorstalanságot.

Ám az igazság pillanata most jött el: az ünnepélyes vetítések után végre a mozikba került a magyar filmtörténet legnagyobb vállalkozása. És a nézőszám minden előző várakozást felülmúl, még a forgalmazó optimista becsléseit is meghaladja.Kertész Imre regényének megfilmesítését vasárnap estig 64 300-an nézték meg.

Kattints ide a Sorstalanság képgalériájához!

Ez az eredmény a mozizási szokásokhoz képest általában és a magyar filmek viszonylatában is fantasztikus; magyar dráma hasonló nézőszámot még sohasem ért el.Az elmúlt hetekben a mozis toplista első helyére kerülő filmek ennyi idő alatt 28 000 nézőt (Ocean”s Twelve), 23 000 nézőt (Csudafilm), valamint 22 000 nézőt (A nemzet aranya, a főszerepben Nicolas Cage-dzsel) érdekeltek. A magyar drámák tekintetében a toplista első helyén álló Szabó István nagy sikerrel vetített rendezése, A Napfény íze – melynek producere szintén András Hámori volt -, bemutatója hétvégéjén 14.000 nézőt vonzott. A 64 300-as nézőszám tehát nemcsak rekord, hanem a magyar mozitörténet mérföldköve is: az első állomás egy hosszú, várható sikertörténetben, a Sorstalanság nemzetközi pályáján.IC Press

http://www.uno.huŠ2004 Juventus Média Kft. Minden jog fenntartva!.

Comments are closed.