Forrás: Figyelő

Merénylet végzett a volt libanoni kormányfővel

2005. február 14.

FigyelőNet

Míg az első jelentések szerint a merénylőknek nem sikerült végezniük a korábbi libanoni kormányfővel, Rafik Haririval, azóta kiderült, hogy mégis életét vesztette a miniszterelnök, amikor egy autóba rejtett pokolgép felrobbant konvoja mellett – közölték a CNN-nel bejrúti kórházi források.

Cikk küldése e-mailben

Nyomtatóbarát verzió

Hozzászólás a fórumban Legkevesebb 9 ember – a korábbi miniszterelnök és kíséretének tagjai – haltak meg attól a gépkocsiba rejtett pokolgéptől, amely a libanoni főváros, Bejrút tengerparti részén robbant fel hétfőn. További 10 személyt súlyosan megsebesült.

Az első jelentések szerint Hariri konvoja mellett, a St Georges Hotel közelében robbant a pokolgép. A helyi tévéadók beszámolói jelentős méretű krátert és lángoló roncsot mutattak. Az első hírek szerint a volt miniszterelnök súlyos sérüléseket szenvedett, de később kórházi források már Hariri haláláról számoltak be.

A hatvan éves Hariri milliárdos vagyonnal rendelkező üzletember volt, aki tavaly októberben távozott a miniszterelnöki székből, előtte 1992 és 1998 között is volt már kormányfő.

Kapcsolódó témák az archívumból:

Libanon és Szíria összefogott Izrael ellen

Robbantás egy bejrúti McDonald”s-ben

Comments are closed.