Röviden

sofar, 2005. február 13. 23:07  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Röviden

Munkatársunktól, 2005. február 14. 00:00

Iskolabővítés tornateremmel

Hat tanteremmel és tornateremmel bővíti a német-magyar tannyelvű (egyben német nemzetiségi), úgynevezett Piros iskolát Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. A munka – amely várhatóan már az idén befejeződik – 300 millió forintba kerül. Az önkormányzat még az idén végez a Gullner utcai iskola bővítésével is, ott szintén új tantermek és tornaterem épül, a költség ugyancsak 300 millió forint körüli összeg lesz. Ezzel jelentősen javult a kerületben a sportolási színvonal, Lőrinc 21 iskolájából a két beruházás után már csak kettő marad, amelynek nincs tornaterme. (B. T.)

Angyalföld megállapodott a kamarával

Újabb, a döntéshozó testületekben egymásnak tanácskozási jogot biztosító négyéves együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, Petykó Zoltán és a XIII. kerületi önkormányzat polgármestere, Tóth József. A 2009-ig szóló szerződés előzménye, hogy tavaly decemberben az angyalföldi képviselők mindkét fél részére hasznosnak és eredményesnek ítélték az elmúlt négyéves időszakot. A megállapodás szerint a kamara és az önkormányzat kölcsönösen részt vesz egymás munkájában a helyi képviselő-testületben és bizottságaiban, valamint a BKIK munkabizottságaiban, rendezvényein és kerületi tagcsoportjának ülésein. Mindketten együttműködnek a kerület gazdasági fejlődésének erősítésében, ipar- és kereskedelempolitikájának alakításában. Közösen lépnek fel az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének fokozása érdekében, a feketegazdaság, az illegális kereskedelmi tevékenység ellen. (K. A. I.)

Könyv az Erzsébetvárosról

A zsidónegyed védett házai is szerepelnek Budáné Juhász Katalin új könyvében, az Utak, utcák, terek és épületek az Erzsébetvárosban című kiadványban. A kötetet dr. Schweitzer József professzor, nyugalmazott országos főrabbi mutatja be február 15-én 17 órakor a Budapesti Városvédő Egyesületben. Ezt követően dr. Horváth Péterné tart előadást a Városligetről, Millisits Máté pedig a liget környéki iskolákról. (Cs. L.)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.