Forrás: NOL

Mégis vetítik Berlinben a Sorstalanságot

Népszabadság Online, 2005. február 9. 13:09

Mégis vetítik a csütörtökön kezdődő 55. berlini filmfesztivál (Berlinale) hivatalos versenyprogramjában Kertész Imre és Koltai Lajos filmjét, a Sorstalanságot – közölte szerdán a Berlinale vezetősége.

‘Szerencsére mégis sikerült a programban helyet találni a film számára’ – közölte Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója. A Sorstalanságot február 15-én vetítik a fesztivál hivatalos versenyprogramjában, a bemutatót nemzetközi premiernek tekintik.

A versenyprogramban 21 film indul, köztük a fesztivál nyitó filmje, a francia Régis Wargnier Man to Man (Embertől emberig) című alkotása is. A 21 filmből 16-nak Berlinben lesz a világpremierje. A Sorstalanság beválogatásával nem bővül a versenyfilmek száma, mert a programból kivették Chris Terrio Heights (Magaslatok) című filmjét.

Január végén Dieter Kosslick egy MTI-interjúban azt érzékeltette, hogy nem tudott megegyezni a Sorstalanság rendezőjével és producerével: ők a versenyprogramban szerették volna indítani a filmet, Kosslick a Berlinale Special programot ajánlotta. A nagyrészt Berlinben élő Kertész Imre, irodalmi Nobel-díjas egy berlini lapban csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az események így alakultak, szerinte Berlin lett volna a bemutató ideális helyszíne.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.