Forrás: Origo

IIzrael beengedi a gázai övezeti palesztinokat

2005. február 9., szerda, 3:16

Bizalomerősítő lépésként Izrael engedélyezi gázai övezeti palesztinok egy részének Izraelbe történő beutazását munkavégzés érdekében – jelentette kedden az izraeli rádió.

A híradás szerint Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter úgy döntött: engedélyezi, hogy ezer gázai övezeti palesztin munkavégzés céljából Izraelbe utazhasson. Mofaz ezenkívül engedélyezte azt is, hogy másik több száz gázai övezeti palesztin a Gázai övezet és Izrael határa mentén, izraeli területen fekvő Erez ipari övezetében vállaljon munkát. A határátlépés megkönnyítésére számíthat több száz gázai övezeti kereskedő is.

Az izraeli védelmi miniszter határozott arról is, hogy a nemzetközi segélyszervezetek mintegy 400 alkalmazottja ezentúl a nap huszonnégy órájában szabadon közlekedhet a ciszjordániai és a gázai övezeti palesztin területek között.

Izrael bizalomerősítő céllal, a keddi sarm-es-sejki izraeli-palesztin csúcstalálkozó nyomán határozott a beutazási szabályok szigorának enyhítéséről. Ariel Saron izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök a csúcstalálkozón bejelentette, hogy az izraeliek és a palesztinok véget vetnek minden egymás elleni katonai, illetve erőszakos cselekménynek.

(MTI)

Comments are closed.