Forrás: RTL Klub

Véget ért a filmszemle

Győzött a Fekete kefe

RTL Klub Híradó – Pék Zita

2005-02-08 19:15:27

Csaknem 50 ezer jegyet adtak el az idei, 36. filmszemlén, és ez nézőrekordnak számít. A rendezvény záróünnepségét kedden este tartották.

A nézőszám ellentmondott a zsűri véleményének. Míg a kritikusok bírálták a filmeket, a nézők tódultak a moziba. Több filmből, például a Csodálatos Júliából pótvetítést kellett tartani.

A 36. Magyar Filmszemle fődíját a zsűri újszerű filmnyelvi megoldásaiért a Fekete kefe alkotóinak ítélte. A Szemle közönségdíjasa Árpa Attila filmje, az Argó lett. Második a Fekete kefe, a harmadik pedig Tímár Péter filmje, a Le a fejjel – Hernádi Judit, Gálvölgyi János és Bajor Imre főszereplésével.

A zsűri szerint a szemlén a legnagyobb probléma a forgatókönyvekkel volt, értékelték ugyanakkor a filmek humorát, a gyönyörű és eredeti képi világot.

A záróeseményen Koltai Lajos, Sorstalanság című filmjét mutatják be. A Nobel-díjas szerző a forgatókönyvet is maga írta, de a filmet egészében ő is csak most látja majd.

„Nézőként nézem, ahol megható, ott én is meghatódom, de nem magamon hatódok meg természetesen. A film narrátora egy tehetséges gyerek, rajta hatódok meg” – nyilatkozta Kertész Imre.

Minden idők eddigi legdrágább magyar filmjét kedden este a Kongresszusi Központban még csak a meghívottak láthatják, de csütörtöktől már a mozik is vetítik.

Comments are closed.