Forrás: UNO

uno.hu Hírek

Vallásos zsidók támadják Dustin Hoffmant

Hitlert is idézve támadja egy amerikai konzervatív zsidó szervezet vezetője a Vejedre ütök című filmet. Daniel Lapin rabbi, a Toward Tradition (A hagyomány felé) nevű vallásos szervezet első embere azt kifogásolja, hogy a hatalmas sikerű filmben Dustin Hoffman és Barbra Streisand olyan karaktereket alakítanak, amelyek alkalmasak a zsidókról kialakított káros sztereotípiák terjesztésére.

Hoffman és Streisand szexmániás zsidó házaspárt játszanak, és a filmben ennek folytán mindenféle, Lapin szerint „idétlen” szituációba keverednek. A rabbi ezzel kapcsolatban idézi Adolf Hitler egyik hírhedt beszédét, amelyben kirohanást intéz a zsidók ellen, mondván, „élen járnak az irodalmi mocsok, a művészi szenny és a színházi idiotizmus terjesztésében”.

Kattints ide Dustin Hoffman képeiért!

A rabbi szerint a Vejedre ütökben megjelenő zsidó házaspár pontosan megfelel a náci sztereotípiáknak, ezért alkalmat ad az antiszemitáknak gyűlöletük elmélyítésére. Lapin felhívja a zsidó közösségeket arra, hogy a fentiek miatt harcoljanak az ilyen filmek ellen. A rabbi egyébként más amerikai zsidó hírességeken is elveri a port, így megkapja a magáét a szintén merész szexuális tréfáiról ismert rádiós műsorvezető, Howard Stern is, akárcsak Dr. Ruth Westheimer rádiós szexterapeauta és Jerry Springer showman. Az amerikai sajtóban élénk vita bontakozott ki Lapin felvetéseiről, híradásunk a Boston Globe cikke alapján készült. (Meet the Fockers – hazai bemutató: 2005. február 17.)

http://www.uno.huŠ2004 Juventus Média Kft. Minden jog fenntartva!.

Comments are closed.