Forrás: NOL

Újoncok között robbantottak Bagdadban

Népszabadság Online, 2005. február 8. 10:00

Csaknem húsz ember esett merényletek áldozatául a kedd délelőtti órákban Bagdadban.

A legsúlyosabb veszteségeket az iraki hadsereg egyik toborzóirodájától jelentették. A város központjában, egy használaton kívül helyezett repülőtérnél lévő irodánál egy robbantás 14 újonc  életét oltotta ki.

A rendőrség szerint egy öngyilkos merénylő gépkocsija robbant fel egy teherautó mellett, amely a toborzottakat szállította. Az iroda korábban is merényletek célpontja volt. A város több más pontján is voltak támadások, amelyek öt iraki, köztük három rendőr halálát okozták.

Bagdad nyugati felében egy politikus gépkocsiját támadták meg lázadók a lakása közelében.

Miszáal el-Alúszi pártvezető, parlamenti képviselőjelölt épségben túlélte a támadást, de két fia és egy testőre életét vesztette – közölte a rendőrség. A síita Alúszi az Iraki Nemzet Demokratikus Pártja élén áll, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Szíriát és Iránt bírálta, és tavaly ellátogatott Izraelbe.

Két iraki meghalt, hét további személy, köztük három nő megsebesült hétfő este a Bagdadtól északra fekvő Szaláheddin tartományban elkövetett két különböző merényletben – vált ismertté biztonsági forrásokból. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.