Forrás: Magyar Hírlap Negyvenegy éves pályakezdő

Az izraeli Chanoch Nissany magyar bajnok és a Minardi tesztpilótája

Eltartott egy ideig, mire megvalósította ifjúkori álmát, azaz hivatásos autóversenyző lett, de a 41 éves Chanoch Nissany úgy érzi, még sokáig a pályán tud maradni. Hazájában, az autóversenyzés minden formáját tiltó Izraelben hirtelen lett népszerű, amikor a Forma-1-es Minardi tesztpilótája lett, és már állandó lakóhelyén, Budapesten is egyre többet foglalkozik vele a sajtó. Íme.

Há­rom év alatt ju­tott el a go­kart­tól a For­ma-1-ig

fotó: mh-archívAz élete eddig is percre be volt osztva, mostantól azonban még a sajtót is be kell gyömöszölnie a programjába. Tévétársaság megy, Magyar Hírlap jön Chanoch Nissany lakásában, az amerikai konyha pultján egy csomó újság, köztük a jeruzsálemi Haarec, abban is van egy cikk róla.

„Egyik pillanatról a másikra lettem ismert ember Izraelben. Február 2-án írtam alá a szerződést Tel-Avivban, ott már tömeg, rengeteg újságíró volt. Mégiscsak én vagyok az első izraeli a Forma-1-ben. Pedig nálunk nincs is autóversenyzés. Be van tiltva, mert azt mondják, hogy veszélyes. Jó vicc, mi? Pont Izraelben tartják ezt veszélyesnek.”

Vékony, kisportolt, élénk tekintetű, barátságos fiatalember. Vagy micsoda, mert hát 41 éves, szóval olyan igen fiatalos autóversenyző. Ha belegondolunk, hogy a volt világbajnok, a 36 éves Häkkinen hétfőn jelentette be, hogy semmiképpen sem tér vissza a Forma-1-be, mert már öreg&

Folytatás a nyomtatott verzióban.

Kósa Tamás

©

Comments are closed.