Erec

A Magyarországi Cionista Szövetség január 16-án, ünnepség keretében adta át a Herzl-Nordau emlékérmeket. Idén, Theodor Herzl halálának 100. évfordulója alkalmából Ervin Birnbaum rabbinak (Netanja) és Éli Nécer költőnek (Dália kibuc) ítélte oda a Szövetség az emlékérmet.

Ervin Birnbaum (Netanja) rabbinak „a zsidó azonosságtudat kialakítása és erősítése érdekében végzett oktatási és ismereterjesztő tevékenységéért, valamint az újjászülető magyarországi cionista mozgalom fejlesztéséhez nyújtott fáradhatatlan segítségéért,

valamint Éli Necer (Kibbutz Dália), költőnek a cionista ifjúsági mozgalom újjáteremtése és fejlesztése érdekében végzett kimagasló tevékenységéért, valamint a cionista ellenállás irodalmi megörökítésére irányuló munkásságáért ítélte oda a Cionista Szövetség a magas kitüntetést.

Átadták továbbá a Cionista Világszervezet által odaítélt Herzl díjat Dr. Novák Attilának, a cionista ügy érdekében kifejtett erőfeszítéseiért és a cionista eszmeiséghez való hozzájárulásáért.

Ugyancsak itt kapta meg oklevelét az  a 24 hallgató, aki 2004-ben elvégezte a Cionista Szövetség első, „OFAKIM” zsidó vezetőképző tanfolyamát. Az est során fellépett a Rodin vonósnégyes, Keres Emil, Fellegi Balázs, Fellegi Ádám, Havas Judit és Dinnyés József.

Comments are closed.