Erec

A Magyar ATV műsorsktruktúrája jelentősen megváltozott az elmúlt másfél évben. Bár a televíziócsatorna azt megelőzően is főként az igényesebb nézői rétegeket célozta meg, 2003 őszén új közéleti programok jelentek meg a képernyőn. A hazai sajtó népszerű személyiségeit műsorvezetőkként felvonultató Összefüggések és Egyenes beszéd közül az előbbi a folytonosságot képviseli, míg utóbbi izgalmas háttérműsort jelent a politikai közélet iránt érdeklődők számára – mindkettő fő műsoridőben. A liberális demokráciák egyik gyengéje, buktatója lehet, ha a polgárok nem juthatnak kellő információhoz politikával kapcsolatos döntéseik meghozatala során. A Magyar ATV csatornáján a néző naprakész háttérbeszélgetéseket, vitaműsorokat láthat, melyek a legaktuálisabb közéleti kérdéseket, témákat járják körül, világítják meg. A parlamenti események, a pártok küzdelmei nem távoli, elvont történések, hanem valódi közéletiség valósul meg, amikor a nézők interaktív módon SMS-ben reagálhatnak az elhangzottakra. Az egyik legnépszerűbb műsor, a Sajtóklub újságírói szemmel vizsgálja ország-világ fontos eseményeit. Az elmúlt hónapokban jelent meg a televíziócsatorna új színfoltja, a Köztársaság műsora 22 óra után, amely heti rendszerességgel foglalkozik például az oktatás, illetve külpolitika témáival.

A reggel sugárzott Nap-Kelte műsorának vendégei a politikusokon kívül művészek, tudósok, szakemberek, akik az embereket foglalkoztató legfontosabb témák hátterét világítják meg. A beszélgetések közötti szünetekben pedig étvágygerjesztő ételek elkészítésének titkait ismerhetik meg a nézők.

A kultúra iránt érdeklődők vasárnap délelőtt izgalmas és érdekes beszélgetéseket láthatnak-hallhatnak népszerű művészekkel életükről, illetve kulturális eseményekről. Ugyancsak a kultúrálódni vágyókat célozza meg a Szemle és a Filmbomba műsora.

A reggeli és esti hosszabb, valamint a napközben sugárzott rövidebb híradások a megszokottnál átfogóbb, alaposabb tájékoztatást nyújtanak házunk tájáról és a világ híreiről. Míg a vitaműsorok, háttérbeszélgetések főként a belpolitikai eseményekre koncentrálnak, a külpolitika is hangsúlyos szerepet kap a Hírvilág, valamint az Egyesült Államokban népszerű műsorvezető, Jim Lehrer tolmácsolásában. A Közel-Kelet eseményeit a Magyar ATV igyekszik objektíven, a magyar sajtóban sokszor fellelhető elfogultságoktól mentesen közreadni.

Ebédidőben jelentkezik a népszerű Délidő című kívánságműsor, amely Amerikától kezdve Japánig vonja a nézőket.

Az új műsorstruktúrában a hétvége a családé: gyerekfilmek, rajzfilmek szórakoztatják a kicsiket, de jut idő a sportműsoroknak is. Az öncélú erőszak helyett régi magyar filmek teszik élvezetessé a család hétvégéjét.

E.I.

Comments are closed.