Erec

A Statisztikai Hivatal adatai szerint 2004-ben 4,2 százalékkal bővült az izraeli gazdaság. Az életszínvonal 3,5, a fogyasztás 5,3 százalékkal nőtt, ezen belül a tavalyi évben 16,3 százalékkal több tartós fogyasztási cikket vásároltak és 7,8 százalékkal több pénzt költöttek külföldön az izraeliek, mint egy évvel korábban. A munkanélküliség 10,4 százalékos, az export – első sorban a high-tech iparnak (+ 19 % !) köszönhetően 14 százalékkal, az import 12.5 százalékkal növekedett.

Benjamin Netanyahu pénzügyminiszter bejelentette, hogy a kormány tervei szerint adómentességet kapnak azok a cégek, amelyek visszatelepülnek Izraelbe, és általában is csökkentik az adókat, hogy kedvezzenek a befektetéseknek.

A világ ötszáz leggyorsabban fejlődő cégének rangsorába 31 izraeli vállalat került. A legígéretesebb új alapítási cégnek a netanyai Saifun Semiconductors-t választották meg, mely piacvezető a – többek között digitális fényképezőgépekben, mobiltelefonokban és más mobil számítógépekben használt – flash memória egységek gyártásában.

Comments are closed.