NOL

(Most) nincs napirenden Irán bombázása

Rice Londonban debütált

Népszabadság Online, 2005. február 4. 20:33

(Pillanatnyilag) nem szerepel az amerikai napirenden Irán megtámadása – közölte Londonban az amerikai külügyminiszter.

Félórás megbeszélésen fogadta Blair brit kormányfő és Straw külügyminiszter Rice-t, az amerikai diplomácia új vezetőjét Londonban, aki európai bemutatkozó körúton tartózkodik.

Bush elnök volt nemzetbiztonsági főtanácsadója kijelentette: (pillanatnyilag) nem szerepel az amerikai napirenden Irán megtámadása.

Az USA, mondta, a diplomácia eszközeivel fogja kezelni Irán nukleáris programját, ugyanakkor bírálta Teherán emberjogi teljesítményét és közölte: Irán, azzal, hogy támogatja a terrorizmust, árt a közel-keleti béke kilátásainak. A BBC egyik hírműsorában kifejtette, hogy az USA elsődleges célja: kezelni Irán destabilizáló befolyását a nemzetközi porondon, mert ez most az egyik legfontosabb akadálya az izraeli-palesztin békefoylamatnak. Rica arra a közismert tényre utalt, hogy Irán támogatja a palesztin terrorszervezeteket.

Brit kollégájával és Blairrel folytatott megbeszélését Rice egyébként termékenynek minősítette és üdvözölte az amerikai-brit barátság erejét: ‘Amerikának nincs jobb barátja és jobb szövetségese’ – hangsúlyozta.

(BBC)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.