Magyar Rádió

Hírösszefoglaló, 2005. február 3., 7 óra

2005. február 3., csütörtök 7:04

475495 olvasás

Duplájára nő az iskolatej-program

Több mint duplájára növeli a kormány idén az iskolatej-programra elkülönített összeget. A megnövelt keretből több önkományzat is részesül, a gyógypedagógiai, illetve az integrált, valamint a sajátos képzésben részesülők esetében, pedig 100 százalékos lesz a programhoz nyújtott állami támogatás.

Gyurcsány: a a roma kisebbség a legnyobb kihívás

A magyar miniszterelnök szerint Európában a roma kisebbség sorsa a legnagyobb szociális kihívás. Gyurcsány Ferenc Szófiában a Roma évtized elnevezésű nemzetközi program beindítása kapcsán emlékeztetett arra, hogy az európai integráció előrehaladtával a több mint 10 milliós cigányság lesz a legnagyobb európai kisebbség.

Zöld szervezetek szemléletváltást sürgetnek a fejlesztéspolitikában

A kormányfőhöz és a parlamenti pártok elnökeihez írt levelében huszonnégy hazai civil szervezet azt kéri: a jövőről szóló fejlesztési tervekben az eddiginél nagyobb mértékben támogassák a természeti erőforrások megőrzését segítő tevékenységeket, a környezeti és egészségi nevelést valamint a környezetvédelmi szempontokat.

Miniszteri terepszemle a Zengőn

Terepszemlén járt a honvédelmi miniszter és a környezetvédelmi miniszter a NATO-lokátor telepítésére leginkább alkalmasnak tartott két helyszínen, így a Zengőn is. Bocskai István, a honvédelmi tárca kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a bejáráson semmiféle döntés nem született.

Barrosso szerint beteg az európai gazdaság

Európa gazdaságát piaci reformokkal szeretné dinamizálni az Európai Bizottság új elnöke. Jose Manuel Barroso az Európai Parlamentben ismertette öt évre szóló terveit. A bizottság baloldali bírálói szerint Barroso elképezelései veszélybe sodorják a hagyományosan európai szociális vívmányokat.

Rice is ott lesz Sarm el-Sejkben

Az amerikai külügyminiszter is részt vesz a jövő keddi izraeli-palesztin csúcstalálkozón az egyiptomi Sarm el-Sejkben – jelentette a Magyar Rádió tudósítója. Izraeli források szerint Ariel Saron izraeli miniszterelnök és Mahmud Abbasz új palesztin elnök találkozóján Condoleeza Rice mellett ott lesz a jordán király, és Hoszni Mubarak egyiptomi elnök.

MR

Comments are closed.