Forrás: NOL

Étvágygerjesztő budapesti ingatlanpiac

Népszabadság Online, 2005. január 28. 16:00

Budapest, amely az ingatlanbefektetők számára húsz éve még – bár gyönyörű, de – unalmas terepnek számított, ma az EU tagjaként hatalmas piaci pezsgést él át – olvasható az Independent ‘Befektetési étvágy’ című írásában.

‘Budapest ingatlanszempontból Varsó vagy Prága esetéhez hasonló’ – mondta a lapnak egy brit ingatlanügynökség vezetője. – ‘Beléptek az Unióba, üzleti átrendeződés várható, az ingatlanok mennyiségének és minőségének hatalmas növekedésére lehet számítani. Nagyon divatosak lesznek, nagy tőkeáramlás várható. A befektető, aki tud várni, valószínűleg jól jár Budapesten is.’

Más városoktól eltérően, ahol a befektetőknek új otthonokat érdemes vásárolni, Budapesten a legjobb befektetés régi, felújításra szoruló ingatlanba tenni a tőkét – olvasható az Independentben.

Ingatlanpiaci tanácsadók nem ajánlják azokat a körzeteket, ahol már hatalmas fejlődés ment végbe. Az V. kerületet említik, ahol három év alatt megduplázódtak az árak.

Fantáziát látnak viszont a VI. kerületben (a híres Andrássy úttal és a Hősök terével, a ‘trendi’ Oktogonnal és a bohém Liszt Ferenc térrel), a VII. kerületben (a tradícionális zsidó negyeddel a Nagy Zsinagóga mögött), a VIII. és IX. kerületben (amelyekről az Independent azt tartja fontosnak megemlíteni, hogy nagyon sűrűn települtek oda az egyetemek, így a kék metró vonala mellett nagyon sok diák igyekszik lakást bérelni), és a XIII. kerületben, amelyről azt jegyzik meg, hogy ott robbanásszerű újlakás-építés várható.

(The Independent)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.