Forrás: NOL

Biztonsági egyeztetések a Közel-Keleten

Népszabadság Online, 2005. január 25. 20:31

Palesztin rendőröknek a Gázai övezet déli részébe történő telepítéséről tárgyaltak kedden izraeli és palesztin tábornokok néhány nappal azután, hogy az Izrael elleni rakétatámadások megakadályozására palesztin rendőrök elfoglalták állásaikat a Gázai övezet északi részén.

Músza Arafat tábornok, palesztin közbiztonsági parancsnok és Aviv Kohavi dandártábornok, a Gázai övezet izraeli parancsnoka Erez határátkelőn találkozott. A két tábornok legutóbb a múlt héten folyatott megbeszélést egymással, hogy kijelöljék a palesztin rendőrök állásait a Gázai övezet északi részén. A térségből azóta egyetlen rakétát sem lőttek ki Izraelre.

A tervek szerint több ezer (palesztin) rendőrt vezényelnek a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisz és Rafah környékére, az izraeli biztonsági erők és szélsőséges palesztin fegyveresek gyakori ütközési pontjaira. A felújított izraeli-palesztin biztonsági együttműködés lépést jelent a lehetséges tűzszünet irányába és a négy éve tartó véres konfliktus lezárása felé.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.