Forrás: NOL

Zsidó-keresztény párbeszéd

S. L., 2005. január 20. 00:00

A napi politikáról nem, de a kultúraközi párbeszédről, a zsidó-keresztény megbékélésről és a lelki derű fontosságáról szó lesz a Füst Mihály Szellemi Páholy rendezvényén, amelyen Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát beszélget „vallásról, társadalomról, az emberről”.

 A rendezvény ma 19 órakor lesz a Goldmark Teremben, a Wesselényi utca 7. alatt. A beszélgetés szervezője a 2000-ben alakult Füst Mihály Szellemi Páholy, amelynek alapítója, Benedek István Gábor (A Remény című folyóirat főszerkesztője) lapunknak elmondta: nem csupán „a zsidó-keresztény érintkezés” a céljuk, hanem sokféle ki nem beszélt történelmi teher megvitatása. Az eddigi évi hat-nyolc rendezvényen volt szó az újjáéledő antiszemitizmus veszélyeiről, a magyar zsidó irodalom helyzetéről, beszélgetett egymással az orosz és az izraeli nagykövet, s vendég volt Boross Péter éppúgy, mint Szili Katalin. „A célunk az, hogy hozzájáruljunk a zsidó-keresztény Európa megóvásához” – fogalmazott az alapító.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.