Forrás: MNO

Újabb izraeli-palesztin kapcsolatfelvétel?

2005. január 19. 19:10

MNO

Feloldotta a kapcsolat felvételi tilalmat a palesztinokkal Ariel Saron izraeli kormányfő. A tervek szerint már szerda este megkezdődhetnek a tárgyalások a palesztin szélsőségesek rakétatámadásainak megfékezéséről. Ugyanakkor az izraeli biztonsági kabinet felhatalmezte a hadsereget: készítsen elő egy nagy szabású akciót a Gáza-övezet palesztin fegyveresei ellen – írja az origo.hu.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök feloldotta a tilalmat, amely az új palesztin elnökkel, Mahmúd Abbásszal való kapcsolatfelvételre vonatkozott, és a tervek szerint már szerda este találkozót tartanak izraeli és palesztin biztonsági tisztségviselők, hogy megvitassák a Gázai övezet északi részéből kiinduló palesztin rakétatámadások leállításának lehetséges módozatait – közölték izraeli hivatalos források.

Az izraeli hadsereg rádiója szerint a múlt héten elrendelt tilalom feloldásáról és a biztonságot érintő kapcsolatok folytatásáról szerda délután Saron szűkebb, biztonsági kabinetjének jeruzsálemi ülésén született döntés, miután állítólag Abbász ilyen kérést terjesztett elő.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.