Forrás: MNO

Keményebb fellépést ígér Saron

2005. január 16. 16:09

MNO

Keményebb fellépést ígért a palesztin fegyveresek ellen az izraeli miniszterelnök. Ariel Saron azzal vádolta az új palesztin vezetést, hogy semmit nem tesz az izraeliek elleni terrorakciók megfékezésére. Abbász a támadások beszüntetésére szólított fel – tudósít a Magyar Rádió.

Az izraeli miniszterelnök szabad kezet adott a biztonsági erőknek a palesztin fegyveresek elleni korlátlan fellépésekre. Saron tarthatatlannak nevezte a helyzetet, és közölte, hogy mostantól a hadsereg saját hatáskörében, bármikor támadást indíthat. A döntés mindaddig érvényben marad, amíg a palesztin vezetés nem lesz képes megakadályozni a merényleteket – mondta a kormányfő.

Az Izrael elleni támadások leállítására szólította fel a fegyveres csoportokat a Palesztin Felszabadítási Szervezet. A Mahmud Abbász elnök vezette PFSZ végrehajtó bizottsága közölte: le kell állítani azokat a katonai cselekményeket, amelyek sértik a palesztin nemzeti érdekeket, és Izrael számára ürügyként szolgálnak a palesztin stabilitás gyengítésére.

Kapcsolódó cikkekAbbász elítélte a csütörtöki palesztin rajtaütéstIzrael megszakítja kapcsolatait a palesztinokkalBeiktatták a Palesztin Hatóság új elnökét, Mahmud AbbásztIzraelt bírálja a palesztin kormányfőSaját házában lőttek le egy palesztin nőt és gyermekét

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.